W zeszłym tygodniu zamontowano u mnie napęd Tousek Pull T5 oraz moduł wifi SBW-02. Obecnie aplikacja pozwala na sterowanie pełnym otwieraniem bramy oraz otwieraniem bramy na szerokość furtki, natomiast aplikacja Google Home nie widzi poprawnie obecnego stanu bramy, w związku z czym asystent nie reaguje poprawnie na komendy otwórz bramę oraz zamknij bramę (działa tylko jedna z nich).
Jak dobrze zrozumiałem - muszę podłączyć moduł stanu bramy od Tousek, żeby to działało i tutaj pytanie - mam pociągnięty kabel UTP 8 żyłowy, z którego 6 żył jest już wykorzystane na podłączenie modułu SBW-02 do napędu (moduł wifi jest w domu). Czy pozostałe dwie żyły mi wystarczą, żeby poprawnie podłączyć moduł stanu bramy? Jeśli tak, w jaki sposób to podłączyć?
Tousek Pull T5 + SBW-02 - monitorowanie stanu bramy
-
Mirosław F.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 22 times
W tym module do stanu bramy są dwa przekaźniki. Jeżeli wystarczy Ci tylko stan zamkniętej lub otwartej bramy to wtedy potrzebujesz tylko dwie żyły.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
ul. Zielona 27
-
Hextorio
Mirosław F. wrote: Mon Aug 11, 2025 9:18 am W tym module do stanu bramy są dwa przekaźniki. Jeżeli wystarczy Ci tylko stan zamkniętej lub otwartej bramy to wtedy potrzebujesz tylko dwie żyły.
Wydaje mi się, że wystarczy, szczególnie, że w Google Home jest tylko sterowanie bramą (bez furtki) i dwa przyciski - Otwórz oraz Zamknij. Pytanie, jak podłączyć ten moduł z SBW-02, znalazłem tutaj na forum informację:
A1 do 90
IN1 do 91
-
Mirosław F.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 22 times
Zgadza się. Tak podłącz.Hextorio wrote: Mon Aug 11, 2025 10:42 amMirosław F. wrote: Mon Aug 11, 2025 9:18 am W tym module do stanu bramy są dwa przekaźniki. Jeżeli wystarczy Ci tylko stan zamkniętej lub otwartej bramy to wtedy potrzebujesz tylko dwie żyły.
Wydaje mi się, że wystarczy, szczególnie, że w Google Home jest tylko sterowanie bramą (bez furtki) i dwa przyciski - Otwórz oraz Zamknij. Pytanie, jak podłączyć ten moduł z SBW-02, znalazłem tutaj na forum informację:
A1 do 90
IN1 do 91
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
ul. Zielona 27
-
Hextorio
A czy przy tylko dwóch dostępnych żyłach po podłączeniu jak wspomniałem wyżej w samej aplikacji Supli będzie się zmieniał tylko status samej bramy czy status otwarcia furtki też?