u mnie do dziś ciągnie się "drama" po kilkugodzinnej awarii SUPLI sprzed bodajże miesiąca (svr93), przede wszystkim ze względu na to, że mi nie wierzą, że to nie moja wina, bo SUPLA nie udostępnia statusu serwerów
Szukam awaryjnego sposobu otwierania/zamykania bramy w przypadku awarii wszystkiego poza prądem (czyli mojego dostawcy internetu, routera, ale również modułu SUPLI lub ich serwerów). Postawienie własnego serwera nie rozwiązuje więc wszystkich wariantów.
Nie wiem więc czy dobrze trafiłem, może powinienem zapytać gdzie indziej, bo prawdopodobnie chodzi o inne produkty... ale może akurat je znacie.
Wyobrażam sobie, że przed bramą na słupku będzie jakaś klawiatura, która po wpisaniu odpowiedniego kodu puści impuls na płytę napędu i otworzy / zamknie bramę.
1. Jak nazywa się takie urządzenie?
2. Czy jest takie urządzenie w wersji mechanicznej, czyli, żeby nie potrzebowało zasilania?
3. Czy jest możliwość, aby to urządzenie miało coś na wzór zabezpieczenia rate limiting (ilość nieudanych prób wpisywania kodu na określony czas jest ograniczona)
4. Czy jest możliwość, aby na jednym module SBW-02 otrzymywać powiadomienie o użyciu tej klawiatury (oczywiście w przypadku braku awarii), ale jednocześnie nie otrzymywać powiadomienia przy normalnym użytkowaniu modułu?