Apka Supli

lukasz06
Has thanked: 45 times
Been thanked: 21 times

Witam, czy planowana jest opcja wprowadzenia modułu w tryb konfiguracji za pomocą aplikacji?
Ogólnie jakieś zmiany się szykują po wakacjach ? :lol:
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

Po co ci możliwość wprowadzania modułu w tryb config z apki ? Apka służy do sterowania a do konfiguracji jest Cloud.

A w zasadzie po wejściu do apki 5 kliknięć więcej i jesteś w cloud i wprowadzasz moduł w tryb konfiguracji.

A już na sam koniec to ile razy w ciągu roku potrzebujesz wprowadzić modułu w tryb konfiguracji ?
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
lukasz06

robertklepacki94 wrote: Sun Aug 17, 2025 8:02 pm Po co ci możliwość wprowadzania modułu w tryb config z apki ? Apka służy do sterowania a do konfiguracji jest Cloud.

A w zasadzie po wejściu do apki 5 kliknięć więcej i jesteś w cloud i wprowadzasz moduł w tryb konfiguracji.

A już na sam koniec to ile razy w ciągu roku potrzebujesz wprowadzić modułu w tryb konfiguracji ?
Ad1. Np po to, żeby coś skorygować w websereerze
Ad2. Niby tak, ale do Cloud musimy się zalogować, odszukać moduł i przycisk wprowadzający go w tryb config, a to trochę trwa.
Ad3. Nie potrafię tego zliczyć, ale w tym tygodniu około 20 razy. 😉
Wiem, że wszystkie ustawienia są bardziej po stronie Cloud, ale zdarzają się przypadki, że ludzie nie pamiętają haseł bo pewnie zaglądają tam jak raz w roku.
Mogla to by być jakaś opcja w menu apki.
Takie luźne spostrzeżenie 😉
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Z założenia wszystkie ustawienia komercyjnych urządzeń będą po stronie cloud.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
lukasz06

pzygmunt wrote: Mon Aug 18, 2025 9:06 am Z założenia wszystkie ustawienia komercyjnych urządzeń będą po stronie cloud.
To rozumiem, mi chodziło bardziej o DIY
A co z drugą częścią pytania? :)
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Zmiany i aktualizacje są robione w trybie ciągłym i wydawane co 1-2 miesiące
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
lukasz06

klew wrote: Mon Aug 18, 2025 1:52 pm Zmiany i aktualizacje są robione w trybie ciągłym i wydawane co 1-2 miesiące
To wiem. Pytałem raczej o to, jakie zmiany i aktualizacje się szykują < te najblizsze}>
Może jakąś mapa?
Wiem, że planów zawsze jest masa, ale tak realnie, na ten rok czego mozna się jeszcze spodziewać?
pzygmunt

lukasz06 wrote: Mon Aug 18, 2025 1:26 pm To rozumiem, mi chodziło bardziej o DIY
Zbyt małe zainteresowanie taką funkcjonalnością. W dodatku rozmija się z fundamentalnymi założeniami.
pzygmunt

lukasz06 wrote: Mon Aug 18, 2025 2:08 pm To wiem. Pytałem raczej o to, jakie zmiany i aktualizacje się szykują < te najblizsze}>
Może jakąś mapa?
Od kilku m-cy skupiamy się na wprowadzeniu dużych zmian w kodzie, które są związane z komercyjnymi projektami.
Nie publikujemy mapy drogowej ponieważ jak życie pokazało trudno nam ją dowieźć w takiej kolejności i kształcie
jak pierwotnie planowaliśmy. Nie wynika to ze złej woli, a z dynamicznie zmieniającej się sytuacji.
lukasz06

pzygmunt wrote: Mon Aug 18, 2025 2:28 pm
lukasz06 wrote: Mon Aug 18, 2025 2:08 pm To wiem. Pytałem raczej o to, jakie zmiany i aktualizacje się szykują < te najblizsze}>
Może jakąś mapa?
Od kilku m-cy skupiamy się na wprowadzeniu dużych zmian w kodzie, które są związane z komercyjnymi projektami.
Nie publikujemy mapy drogowej ponieważ jak życie pokazało trudno nam ją dowieźć w takiej kolejności i kształcie
jak pierwotnie planowaliśmy. Nie wynika to ze złej woli, a z dynamicznie zmieniającej się sytuacji.
Rozumiem, pozdrawiam ;)

Return to “Ogólna dyskusja”