Mam już u siebie oSuplowane parę tematów, 13szt różnych wynalazków i ciągle mi mało
Myślałem o LEDach RGBW.
Co polecacie? Co macie u siebie i jak są realizowane? Pochwalcie się, z przyjemnością się czymś zainspiruje.
Ja mam zwykłe ledy RGB. Podświetlanie szafy i u dzieciaków w pokojach nad biurkami. Całość sterowana ze sterownika mojego projektu na Wemosie D1 mini.kemezrp wrote: Fri Aug 22, 2025 7:25 pm Hej.
Mam już u siebie oSuplowane parę tematów, 13szt różnych wynalazków i ciągle mi mało.
Myślałem o LEDach RGBW.
Co polecacie? Co macie u siebie i jak są realizowane? Pochwalcie się, z przyjemnością się czymś zainspiruje.
ile to są dłuższe odcinki? to na co aktualnie mam wizję to będzie 6-7mb.veeroos wrote: Sat Aug 23, 2025 7:48 am mSLW-01 jest bardzo dobrym rozwiązaniem ma jednak obciążenie tylko 2A na kanał, przy dłuższych odcinkach pasków należy zastosować wzmacniacze na mosfetach. A jeśli chodzi o taśmy to z tym sterownikiem używam zwykłych z Allegro.
Wiesz jak masz taśmę 24V to wygląda to lepiej bo o ile przy 5m masz 72W całość (takie są dostępne na przykład taśmy)czyli każdy kolor brał by jakieś 1/4 tego, więc powinien ten sterownik starczyćkemezrp wrote: Sat Aug 23, 2025 10:14 amile to są dłuższe odcinki? to na co aktualnie mam wizję to będzie 6-7mb.veeroos wrote: Sat Aug 23, 2025 7:48 am mSLW-01 jest bardzo dobrym rozwiązaniem ma jednak obciążenie tylko 2A na kanał, przy dłuższych odcinkach pasków należy zastosować wzmacniacze na mosfetach. A jeśli chodzi o taśmy to z tym sterownikiem używam zwykłych z Allegro.
Trochę szkoda. No ale tu muszę iść na kompromis bo chcę to w Supli.klew wrote: Sat Aug 23, 2025 10:46 am Supla zmienia kolor i jasność płynnie.
Natomiast nie ma niczego w stylu automatycznych efektów
To sobie policzę dokładnie co tam u mnie będzie i coś wymyślę.veeroos wrote: Sat Aug 23, 2025 10:53 amWiesz jak masz taśmę 24V to wygląda to lepiej bo o ile przy 5m masz 72W całość (takie są dostępne na przykład taśmy)czyli każdy kolor brał by jakieś 1/4 tego, więc powinien ten sterownik starczyćkemezrp wrote: Sat Aug 23, 2025 10:14 amile to są dłuższe odcinki? to na co aktualnie mam wizję to będzie 6-7mb.veeroos wrote: Sat Aug 23, 2025 7:48 am mSLW-01 jest bardzo dobrym rozwiązaniem ma jednak obciążenie tylko 2A na kanał, przy dłuższych odcinkach pasków należy zastosować wzmacniacze na mosfetach. A jeśli chodzi o taśmy to z tym sterownikiem używam zwykłych z Allegro.