Hej.
Zauważyłem w logach ESP że serwer zwraca informację że dany kanał jest wyłączony na serwerze.
Da radę to wykorzystać by procesor nie wykonywał jakieś dodatkowej czynności jeśli dany kanał jest faktycznie wyłączony?
Channel[XX] disabled on server
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Ten log pojawia się przy niektórych kanałach, gdy funkcja zostanie ustawiona na "brak".Duch__ wrote: Mon Sep 29, 2025 1:11 pm Hej.
Zauważyłem w logach ESP że serwer zwraca informację że dany kanał jest wyłączony na serwerze.
Da radę to wykorzystać by procesor nie wykonywał jakieś dodatkowej czynności jeśli dany kanał jest faktycznie wyłączony?
Możesz z tą informacją zrobić w kodzie co chcesz
Nie wiem co masz na myśli przez "procesor nie wykonywał dodatkowej czynności"
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Duch__
- Been thanked: 6 times
No dobrze, ale jak mogę wyciągnąć tą informację w kodzie?
Mam procesor który obsługuje ponad 80 kanałów. Część z nich jest ustawiona na "brak", ale procesor ESP nadal wysyła do nich wartości. Mając inforację w formie zmiennej że dany kanał jest "disabled on server" mógłbym wyłączyć daną funkcjonalność automatycznie.
Mam procesor który obsługuje ponad 80 kanałów. Część z nich jest ustawiona na "brak", ale procesor ESP nadal wysyła do nich wartości. Mając inforację w formie zmiennej że dany kanał jest "disabled on server" mógłbym wyłączyć daną funkcjonalność automatycznie.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
obiekt->getChannel()->getDefaultFunction()Duch__ wrote: Mon Sep 29, 2025 1:23 pm No dobrze, ale jak mogę wyciągnąć tą informację w kodzie?
Najlepsze suple dla Twojego domu