Witam,
Chciałbym do bramy LIFE RG1DL podłączyć sterownik SBW-02. Dla osób siedzących w temacie to pewnie nie problem, a ja nie chcę nic uszkodzić.. Chciałbym zamykać/otwierać bramę przez aplikację Supla, fajnie jakby była również widoczna informacja czy jest zamknięta/otwarta. Przeszukałem fora, ale nie mogę znaleźć żadnych informacji. W załącznikach przesyłam zdjęcia sterownika bramy oraz instrukcję.
Podłączenie sterownika Zamel SBW-02 do napędu bramy LIFE RG1DL
-
KamilKowal33
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
SBW-02 | RG1 DL
A1 | 16
A2 | 15
11 | 6
14 | 10
IN1 | 14
Ponieważ sterownik nie ma funkcji furtki, drugi kanał wyłączasz w Cloud, aby nie był widoczny w aplikacji.
A1 | 16
A2 | 15
11 | 6
14 | 10
IN1 | 14
Ponieważ sterownik nie ma funkcji furtki, drugi kanał wyłączasz w Cloud, aby nie był widoczny w aplikacji.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Wydaje mi się, że kontrolka miga w czasie ruchu bramy i świeci się jak brama jest otwarta. Ale tak jak napisałeś, mamy tylko jedną kartkę z instrukcji.malarz wrote: Sun Oct 12, 2025 5:03 pm i trzeba jeszcze ustawić "kontrolka świetlna" na "świeci się podczas otwarcia bramy" (ale jak to zrobić na dołączonym fragmencie instrukcji brak)
Pełna wersja instrukcji: https://www.sklepzogrodzeniami.pl/userd ... 20230v.pdf
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-
KamilKowal33
Super, bardzo dziękuję za szybką odpowiedź. Jutro podłączę według schematu Pana Roberta. Miałbym również pytanie odnośnie fotokomórki, którą mam zamiar podłączyć. Jest to prosty model za ok 60 zł. Zasilanie pewnie ze styku 15 oraz 16 a gdzie podpiąć komunikacje ,,COM,, oraz ,,NO/NC,,?Robert Błaszczak wrote: Sun Oct 12, 2025 5:08 pmWydaje mi się, że kontrolka miga w czasie ruchu bramy i świeci się jak brama jest otwarta. Ale tak jak napisałeś, mamy tylko jedną kartkę z instrukcji.malarz wrote: Sun Oct 12, 2025 5:03 pm i trzeba jeszcze ustawić "kontrolka świetlna" na "świeci się podczas otwarcia bramy" (ale jak to zrobić na dołączonym fragmencie instrukcji brak)
Pełna wersja instrukcji: https://www.sklepzogrodzeniami.pl/userd ... 20230v.pdf
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Według załączonej instrukcji fotokomórkę (styk NC) podłączasz do zacisków 6-12. Zasilanie - tak jak napisałeś - 15-16.KamilKowal33 wrote: Sun Oct 12, 2025 5:49 pm ... Zasilanie pewnie ze styku 15 oraz 16 a gdzie podpiąć komunikacje ,,COM,, oraz ,,NO/NC,,?
-
Jarcio125
Dziekuje za tak szybka odpowiedź
Mam jeszcze pytanie o wyjście IN1 co ono daje podpiete do 14 czy musi być podłaczone do tego wyjścia w centralce?
Mam jeszcze pytanie o wyjście IN1 co ono daje podpiete do 14 czy musi być podłaczone do tego wyjścia w centralce?
W instrukcji masz opis do zacisków "14-16" - sygnalizuje pozycję bramy (także jej ruch). Podpięcie tego sygnału do sterownika SRW pozwoli wyświetlić stan bramy w aplikacji Supla, co zwiększy także funkcjonalność sterowania tym sterownikiem.Jarcio125 wrote: Sun Oct 12, 2025 8:57 pm Dziekuje za tak szybka odpowiedź
-
djalex
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
Tak dla wiedzy: IN to wejście a nie wyjścieJarcio125 wrote: Sun Oct 12, 2025 8:57 pm Dziekuje za tak szybka odpowiedź
-
Jarcio125
Podpiełem wg schermatu Pana Roberta
A1 | 16
A2 | 15
11 | 6
14 | 10
IN1 | 14
i hula aż miło tylko mam jeden mały problem bo jak brama jest zamknięta to w aplikacji pokazuje że jest otwarta i na odwót. pewnie któryś z kabelków trzeba zamienić miejscami tylko który żeby pokazywało w aplikacji rzeczywistą pozycję bramy.
A1 | 16
A2 | 15
11 | 6
14 | 10
IN1 | 14
i hula aż miło tylko mam jeden mały problem bo jak brama jest zamknięta to w aplikacji pokazuje że jest otwarta i na odwót. pewnie któryś z kabelków trzeba zamienić miejscami tylko który żeby pokazywało w aplikacji rzeczywistą pozycję bramy.