Cześć, czemu w aplikacji supli i na stronie po wybraniu sposobu agregacji/typu danych minuty na wykresie wyświetlają się dane z pomiaru temperatur dla godziny np. 12:47 potem 12:57 potem 13:07, zamiast 12:40 potem 12:50 potem 13:00?
Czy przyczyną było zarejestrowanie pierwszego urządzenia o godzinie xx:x7, czy mogę to jakoś zmienić?
Czy można mieć większą rozdzielczość niż co 10min?
Przeszukałem trochę forum ale nie znalazłem odpowiedzi, z góry dziękuje za pomoc, pozdrawiam.
Agregacja/Typ danych dla minut z temperatur czujników i licznika poboru prądu
-
[email protected]
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
Nie możesz mieć większej częstotliwości na publicznym serwerze, są się na lokalnym a czas agregacji faktycznie wynika z zarejestrowania pierwszych danych
-
hyde252
Dzięki, za odpowiedź, a czy na lokalnym serwerze, będę mógł wstrzelić się w równy czas? Czy można resetować urządzenie, na publicznym i lokalnym serwerze aby otrzymać taki efekt? Czy dane z poprzednich lat będą dalej dostępne na publicznym? I czy ciężko ogarnąć lokalny serwer?
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Ten czas, kiedy serwer zapisuje, zależy od momentu, kiedy był restartowany.hyde252 wrote: Tue Nov 18, 2025 4:59 am Dzięki, za odpowiedź, a czy na lokalnym serwerze, będę mógł wstrzelić się w równy czas? Czy można resetować urządzenie, na publicznym i lokalnym serwerze aby otrzymać taki efekt? Czy dane z poprzednich lat będą dalej dostępne na publicznym? I czy ciężko ogarnąć lokalny serwer?
Jeśli o 13:34 był restart, to zapisy zaczną się pojawiać na 44, 54 min itd.
Na prywatnym serwerze możesz sobie zrobić start serwera o konkretnej godzinie i zapisy powinny się tego trzymać.
Aktualnie w Supli zapisy są tylko co 10 min i nie da się tego przestawić nawet na prywatnym serwerze. Tzn. można to w kodzie gdzieś zmienić, ale Cloud i apki mogą polegać na tym założeniu i nie ma gwarancji, że to będzie działać.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
hyde252
Ok, rozumiem, szkoda, bo mi ciezko sie jakos do tego przyzwyczaic, pozdrawiam.
-
hyde252
Ok, rozumiem, szkoda, bo mi ciezko sie jakos do tego przyzwyczaic, pozdrawiam.