Wszystkie urządzenia w Supla Cloud są rozłączone

AzzYL

Witam,

Dzisiaj dopiero zauważyłem, ale od 4 dni wszystkie moje urządzenia w Supla Cloud są rozłączone, mimo, że wszystkie urządzenia posiadają dostęp do sieci i działają. Miał już ktoś może podobny problem i zna rozwiązanie tego problemu?

Edit. Teraz widzę, że każde urządzenia muszę ręcznie zrestartować aby połączyło się z Cloudem... dziwne.. I to nie są tylko customowe urządzenia, ale nawet oryginalne jak MEW-01 czy ERGO Cam Meter..
Zibi_007
Has thanked: 10 times
Been thanked: 31 times

AzzYL wrote: Thu Dec 18, 2025 10:53 pm Witam,

Dzisiaj dopiero zauważyłem, ale od 4 dni wszystkie moje urządzenia w Supla Cloud są rozłączone, mimo, że wszystkie urządzenia posiadają dostęp do sieci i działają. Miał już ktoś może podobny problem i zna rozwiązanie tego problemu?

Edit. Teraz widzę, że każde urządzenia muszę ręcznie zrestartować aby połączyło się z Cloudem... dziwne.. I to nie są tylko customowe urządzenia, ale nawet oryginalne jak MEW-01 czy ERGO Cam Meter..
Mnie to wygląda na problem z routerem. Tak, jakby nie puścił ruchu dalej. Jeśli po resecie urządzenie normalnie się połączyło to teraz obserwuj, czy problem się nie powtórzy. Jeśli się powtórzy, to najpierw spróbuj zresetować router.

Może jeszcze ktoś będzie miał inne pomysły ;-)
Image Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Image Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036
AzzYL

Zibi_007 wrote: Sat Dec 20, 2025 12:02 am
AzzYL wrote: Thu Dec 18, 2025 10:53 pm Witam,

Mnie to wygląda na problem z routerem. Tak, jakby nie puścił ruchu dalej. Jeśli po resecie urządzenie normalnie się połączyło to teraz obserwuj, czy problem się nie powtórzy. Jeśli się powtórzy, to najpierw spróbuj zresetować router.

Może jeszcze ktoś będzie miał inne pomysły ;-)

Hej, od tamtej pory wszystko śmiga. Problem w tym, że to samo wystąpiło w dwóch różnych lokalizacjach (u mnie i u rodziców), ale jak na ten moment wszystko działa od tamtej pory to nie ma co tego dalej rozpatrywać.

Dzięki za odp.! :)

Return to “Pomoc”