Witam,
Dzisiaj dopiero zauważyłem, ale od 4 dni wszystkie moje urządzenia w Supla Cloud są rozłączone, mimo, że wszystkie urządzenia posiadają dostęp do sieci i działają. Miał już ktoś może podobny problem i zna rozwiązanie tego problemu?
Edit. Teraz widzę, że każde urządzenia muszę ręcznie zrestartować aby połączyło się z Cloudem... dziwne.. I to nie są tylko customowe urządzenia, ale nawet oryginalne jak MEW-01 czy ERGO Cam Meter..
Wszystkie urządzenia w Supla Cloud są rozłączone
Mnie to wygląda na problem z routerem. Tak, jakby nie puścił ruchu dalej. Jeśli po resecie urządzenie normalnie się połączyło to teraz obserwuj, czy problem się nie powtórzy. Jeśli się powtórzy, to najpierw spróbuj zresetować router.AzzYL wrote: Thu Dec 18, 2025 10:53 pm Witam,
Dzisiaj dopiero zauważyłem, ale od 4 dni wszystkie moje urządzenia w Supla Cloud są rozłączone, mimo, że wszystkie urządzenia posiadają dostęp do sieci i działają. Miał już ktoś może podobny problem i zna rozwiązanie tego problemu?
Edit. Teraz widzę, że każde urządzenia muszę ręcznie zrestartować aby połączyło się z Cloudem... dziwne.. I to nie są tylko customowe urządzenia, ale nawet oryginalne jak MEW-01 czy ERGO Cam Meter..
Może jeszcze ktoś będzie miał inne pomysły
Wiesz, że Supla obsługuje Zigbee? Wstąp do Klubu Promila: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18018
Szukasz nowego GG? Jest tutaj: https://forum.supla.org/viewtopic.php?t=18036-
AzzYL
Zibi_007 wrote: Sat Dec 20, 2025 12:02 amMnie to wygląda na problem z routerem. Tak, jakby nie puścił ruchu dalej. Jeśli po resecie urządzenie normalnie się połączyło to teraz obserwuj, czy problem się nie powtórzy. Jeśli się powtórzy, to najpierw spróbuj zresetować router.AzzYL wrote: Thu Dec 18, 2025 10:53 pm Witam,
Może jeszcze ktoś będzie miał inne pomysły![]()
Hej, od tamtej pory wszystko śmiga. Problem w tym, że to samo wystąpiło w dwóch różnych lokalizacjach (u mnie i u rodziców), ale jak na ten moment wszystko działa od tamtej pory to nie ma co tego dalej rozpatrywać.
Dzięki za odp.!