Nie widać nowej głowicy w aplikacji - bug?

kris.sg
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Kupiłem kilka dni temu głowicę i heat monitor urządzenia sparowały się z cloudem, zaktualizowały się ale w aplikacji widzę tylko heat monitor.
Jak w cloud wyłączę "pokaż w urządzeniach klienckich" to wtedy głowica pojawia się w aplikacji. Stare głowice kupione rok temu są widoczne na telefonie z włączonym "pokaż w urządzeniach klienckich". Wygląda to na bug.
Używam prywatnej instancji w najnowszej wersji 25.12.02
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
■Rpi4(m.2) Supla Cloud, Scripts ■Rpi3(sd) SD: 6x MI ATC, 1x W.S.
ROLETY_V3 x12 ■SWITCH_DUAL x4 ■GATE_MODULE_V3 x1 ■SOCKET_SSR x1 ■SMOKE_MODULE x1
SONOFF_TOUCH x4 ■YUNSCHAN x1 ■STAITCASE_DIMMER x1 ■MEW-01 x2 ■mROW-02 x1 ■LEW-01 x1
POW_R2 x2 ■SP111 x3
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

HM jest ustawiony jako nadrzędny na RC, czyli głowica będzie widoczna w kanale HM w zakładce lista.
Po drugie masz wyłączoną widoczność w urządzeniach klienckich, w takim przypadku nie będzie jej widać nawet w zakładce HM.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
kris.sg

Rozumiem tylko że stare głowice powiązane z monitorami (Sień Góra to nowy zestaw) widzę w aplikacji. Dodatkowo stare zestawy mają włączoną opcję "pokaż w urządzeniach klienckich", a w nowej głowicy wyłączyłem aby pokazała się w aplikacji.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
ROLETY_V3 x12 ■SWITCH_DUAL x4 ■GATE_MODULE_V3 x1 ■SOCKET_SSR x1 ■SMOKE_MODULE x1
SONOFF_TOUCH x4 ■YUNSCHAN x1 ■STAITCASE_DIMMER x1 ■MEW-01 x2 ■mROW-02 x1 ■LEW-01 x1
POW_R2 x2 ■SP111 x3
[email protected]
Has thanked: 21 times
Been thanked: 18 times

kris.sg wrote: Wed Jan 07, 2026 6:41 am Rozumiem tylko że stare głowice powiązane z monitorami (Sień Góra to nowy zestaw) widzę w aplikacji. Dodatkowo stare zestawy mają włączoną opcję "pokaż w urządzeniach klienckich", a w nowej głowicy wyłączyłem aby pokazała się w aplikacji.
W aplikacji widoczny masz tylko kanał termometru tej głowicy. Kanał termostatu tej głowicy masz zaznaczony w Cloudzie jako niewidoczny i na pewno taki w apce jest. Zobacz w Cloudzie - przy głowicy masz dwa kanały: termostatu i termometru. Zaznacz oba jako widoczne w aplikacji. Podejrzewam, że to o to chodzi.
kris.sg

Stare głowice z włączonym pokazywaniem pokazują się w aplikacji i w termostacie powiązanym na liście, nowa głowica z włączonym pokazywaniem nie pokazuje się w aplikacji, jest tylko widoczna w powiązanym termostacie na liście, jak wyłączę pokazywanie w nowej głowicy to wtedy jest w aplikacji ale na liście termostatu nie - rozumiem że tak ma być.
Tylko że nie ma konsekwencji w ustawieniach głowic.
POW_R2 x2 ■SP111 x3
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

kris.sg wrote: Sat Jan 10, 2026 6:16 am Stare głowice z włączonym pokazywaniem pokazują się w aplikacji i w termostacie powiązanym na liście, nowa głowica z włączonym pokazywaniem nie pokazuje się w aplikacji, jest tylko widoczna w powiązanym termostacie na liście, jak wyłączę pokazywanie w nowej głowicy to wtedy jest w aplikacji ale na liście termostatu nie - rozumiem że tak ma być.
Tylko że nie ma konsekwencji w ustawieniach głowic.
Jeśli głowica ma ustawiony termostat nadrzędny, to kanał termostatu będzie "zjedzony" przez termsotat nadrzędny i będzie go widać wyłącznie na Liście termostatu nadrzędnego.

Kanały termometru są analogicznie "zjadane" przez kanał termostatu, jeśli są ustawione w tym termostacie jako "termometr główny" lub "termometr pomocniczy".

U Ciebie:
2026-01-10_23-44.png
1 i 3 to kanały termostatu.
2 i 4 to kanały termometru.

Obstawiam, że w apce widzisz osobno kanał 2 (termometr), bo do 1 przypisałeś termometr np. z HM.
W 3 nie przypisałeś osobnego termometru i pracuje on w oparciu o 3, więc 4 pozostaje "zjedzony" przez 3 :P
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
kris.sg

W termostacie głowicy jest jeszcze ustawienie Termometr główny i to zapomniałem ustawić, teraz jest wszystko ok. Patrzę i nie widzę :D
POW_R2 x2 ■SP111 x3

Return to “AURATON Radiator Controller”