Czy ma ktoś problem z niestandardowymi ikonami w aplikacji mobilnej na androidzie podłączonej do lokalnej instancji supli?
Uruchamiam docker na synology. Mam pełną funkcjonalność oprócz tych ikon. Wgrywam z komputera grafikę na serwer bez problemu, na serwerze jest wszystko ładnie widoczne, natomiast na aplikacji wyświetla się ikona która była ostatnio ustawiona z puli standardowych ikon supli.
Ikony w aplikacji
Moderator: fracz
-
klew
- Has thanked: 135 times
- Been thanked: 137 times
Nie mam pewności, się ikony chyba są pobierane przez https, więc port 443 do Clouda.neo_marki wrote: Sun Jan 11, 2026 1:16 pm Czy ma ktoś problem z niestandardowymi ikonami w aplikacji mobilnej na androidzie podłączonej do lokalnej instancji supli?
Uruchamiam docker na synology. Mam pełną funkcjonalność oprócz tych ikon. Wgrywam z komputera grafikę na serwer bez problemu, na serwerze jest wszystko ładnie widoczne, natomiast na aplikacji wyświetla się ikona która była ostatnio ustawiona z puli standardowych ikon supli.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
mipolansk
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 18 times
Ikonki są pobierane tym samym API co dane do wykresów. Więc możesz sprawdzić czy w aplikacji są jakieś dane do wykresów (o ile są dostępne kanały, które zapisują historię np. temperatura). Jeżeli dane do wykresów również się nie pobierają, to prawdopodobnie będzie trzeba sprawdzić czy jest dostępny port 443. Jeżeli dane do wykresów się pobierają a ikonki nie, to trzeba by było sprawdzić co nie działa. Od niedawna jest możliwość włączenia logowania do pliku w aplikacji (więcej informacji tutaj viewtopic.php?t=17907). Proponuję więc:
- Włączyć logowanie
- Ubić aplikację i otworzyć ponownie (pobieranie ikon zawsze startuje na początku razem z aplikacją)
- Po ok. 10 sekundach wyeksportować plik z logiem i wyłączyć logowanie, żeby nie zabierało miejsca.
Log możesz mi podesłać tutaj na forum w wiadomości, albo na maila [email protected]. Zobaczę co tam może nie działać.
- Włączyć logowanie
- Ubić aplikację i otworzyć ponownie (pobieranie ikon zawsze startuje na początku razem z aplikacją)
- Po ok. 10 sekundach wyeksportować plik z logiem i wyłączyć logowanie, żeby nie zabierało miejsca.
Log możesz mi podesłać tutaj na forum w wiadomości, albo na maila [email protected]. Zobaczę co tam może nie działać.
-
neo_marki
Wysłałem log na maila.mipolansk wrote: Mon Jan 12, 2026 1:11 pm Ikonki są pobierane tym samym API co dane do wykresów. Więc możesz sprawdzić czy w aplikacji są jakieś dane do wykresów (o ile są dostępne kanały, które zapisują historię np. temperatura). Jeżeli dane do wykresów również się nie pobierają, to prawdopodobnie będzie trzeba sprawdzić czy jest dostępny port 443. Jeżeli dane do wykresów się pobierają a ikonki nie, to trzeba by było sprawdzić co nie działa. Od niedawna jest możliwość włączenia logowania do pliku w aplikacji (więcej informacji tutaj viewtopic.php?t=17907). Proponuję więc:
- Włączyć logowanie
Co do wykresów - na razie wrzuciłem jedno urządzenie na ten lokalny serwer, aby sprawdzić czy wszystko działa. Niestety nie ma ono nic pomiarowego, więc na tą chwilę brak mam jakichkolwiek wykresów. W wolnej chwili przerzucę coś z serwera publicznego.