SUPLA Cloud 25.12.02 problem z integracją

Moderator: fracz

edm
Been thanked: 2 times

Mini komputer x86/64 z Openwrt 25.12 i świeżo zainstalowane w docker SUPLA Cloud 25.12.02 oraz SUPLA Scripts v4.5.9.
Jedno i drugie uruchamia się bezbłędnie. Widzę strony logowania, certyfikaty ssl poprawne itd. Jednak nie mogę połączyć prywatnej instancji supla cloud z prywatną instancją supla scripts.
Przez co nie mogę się zalogować do SUPLA Scripts...

Bardzo dawno temu bez problemu robiłem takie połączenie na RPi używając tej instrukcji https://github.com/fracz/supla-scripts/ ... d-instance

Być może problem jest po stronie SUPLA Cloud 25.12.02 ponieważ jak robię Integracje ---> Zarejestruj nową aplikację OAuth to klucze się generują lecz w polu: Przykładowy URL autoryzacyjny brak jest adresu do mojej domeny supla cloud. A wiem że kiedyś przed /oauth był adres.

Efekt jest taki że jak dla supla scripts dodam do var/config/config.json co trzeba (klucze: Publiczny ID oraz Sekretny klucz) skopiowane z mojej supla cloud i następnie Restart SUPLA Scripts oraz dla pewności docker restart $(docker ps -a -q) to strona mojasuplascripts.it.com dostaje 502 Bad Gateway / openresty.
Wystarczy że z var/config/config.json usunę co dodałem i Restart SUPLA Scripts to strona mojasuplascripts.it.com pojawia się.
Podane adresy stron są wymyślone na potrzeby opisu problemu.

Edycja 1
@pzygmunt widzę że próbowałeś odpisać...
Dodam, że wygląda mi to na problem po stronie SUPLA Cloud 25.12.02. Ponieważ po dodaniu co trzeba do var/config/config.json (dla supla scripts), rozumiem że następuje przekierowanie na https://mojasupla.it.com ale moja supla cloud z jakiś przyczyn "odrzuca" połączenie i kończy się na 502 Bad Gateway / openresty.

Edycja 2
Próbowałem ręcznie w ten sposób. Skopiowałem "Przykładowy URL autoryzacyjny" i z ręki dopisałem https://mojasupla.it.com przed /oauth
Efekt taki. Używając danych logowania jak do mojasupla.it.com przekierowało mnie na właściwą stronę, gdzie przyznałem dostęp. Lecz po tym "We could not authenticate you". Jak na screen poniżej. Kolejne próby kończą się 502 Bad Gateway / openresty.
Problem nietypowy także nadzieja w @fracz
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 :D
edm
Been thanked: 2 times

Problem rozwiązany. Błąd po mojej stronie w "var/config/config.json" miałem 1 klamrę ({) otwierającą za dużo :oops:.
Trochę zmyliło mnie to, że w wersji SUPLA Cloud 25.12.02 przy polu: Przykładowy URL autoryzacyjny brak jest adresu do mojej domeny supla cloud o czym pisałem w poście powyżej. I z tym wiązałem resztę problemów.
Dla testów zainstalowałem starszą wersję Supla Cloud 25.03 i tam Przykładowy URL autoryzacyjny jest kompletny. Także w przypadku SUPLA Cloud 25.12.02 brak kompletnego URL chyba można uznać za "bug"?.

P.S. Poza tematem. Obecnie zainstalowanie suplascripts które jest mocno nie aktualne, na openwrt (i pewnie dotyczy to też RPi) to była przeprawa.
Dla porównania supla poza niuansami uruchamia się wzorcowo.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 :D

Return to “supla-docker”