Zmiana nazwy wifi

Wojtek222

Cześć, mam bramę gdzie sterowałem nią z aplikacji Supla. Serwisant ustawił tam wifi, teraz zmieniliśmy router i nie umiem zmienić wifi aby łączyła się z nową siecią. Jak to zrobic?
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

Wprowadź moduł w tryb konfiguracji ( czerwony przycisk na nim ) jak zacznie rozgłaszać sieć to dodaj go na nowo poprzez kreator dodawania urządzeń w aplikacji.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
Wojtek222

Mam skrzynkę z boku bramy, czyli muszę ją otworzyć i tam szukać?
piksiak

Nazwij nową sieć Wifi tak samo z tym samym hasłem.
--- Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 ---
rokoshewsky

Wojtek222 wrote: Thu Feb 12, 2026 9:12 am Cześć, mam bramę gdzie sterowałem nią z aplikacji Supla. Serwisant ustawił tam wifi, teraz zmieniliśmy router i nie umiem zmienić wifi aby łączyła się z nową siecią. Jak to zrobic?

Cześć,

Jeśli czujesz się na siłach i masz dane do logowania do modułu tzn.: adres IP, nazwa użytkownika i hasło to możesz spróbować zmienić nazwę WiFi bezpośrednio w module. Następnie zapis i restart. Powinno się udać ;)

Pozdrawiam,
Jarek
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Wojtek222 wrote: Thu Feb 12, 2026 9:12 am Cześć, mam bramę gdzie sterowałem nią z aplikacji Supla. Serwisant ustawił tam wifi, teraz zmieniliśmy router i nie umiem zmienić wifi aby łączyła się z nową siecią. Jak to zrobic?
Jaki masz sterownik? Nazwę sterownika znajdziesz w Cloud.
Jeśli to sbw-01 albo sbw-02 to tryb konfiguracyjny wprowadzasz poprzez naciśnięcie i przytrzymanie przez chwilę czerwonego przycisku na obudowie sterownika, np próbówką.
Drugi sposób, jeśli oprogramowanie w nim w miarę aktualne, przełączenie sterownika z przycisku w Cloud. Musiał byś jednak mieć go podłączonego do tej nazwy sieci jaka była wcześniej. Możesz ją spreparować w postaci hotspota na telefonie. Wtedy obyłoby się bez rozkręcania czegokolwiek, a wszystko mógłbyś zrobić stojąc obok skrzynki z centralką bramy.
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila

Return to “Pomoc”