ZAMEL mSRW-01 nie łączy z WiFi

shalion

Jeden ze sterowników rolet zbuntował się i przestał łączyć się z Wi-Fi.
Od ponad 2 lat wszystko działało poprawnie. Z innymi sterownikami nie mam problemów.
Zielona dioda mruga. Próbowałem łączyć się do innych sieci
Nic nie pomaga. Sieć jest na 2,4 GHz
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by shalion on Thu Feb 26, 2026 8:27 pm, edited 3 times in total.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

shalion wrote: Wed Feb 25, 2026 3:20 pm Jeden ze sterowników rolet zbuntował się i przestał łączyć się z Wi-Fi.
Od ponad 2 lat wszystko działało poprawnie. Z innymi sterownikami nie mam problemów.
Zielona dioda mruga. Próbowałem łączyć się do innych sieci i hotspota.
Nic nie pomaga. Sieć jest na 2,4 GHz
Spróbuj połączyć go do hotspota na telefonie i jeśli wtedy nie zadziała, to po kilku minutach przełącz go w tryb cfg i wrzuć zdjęcie ze strony konfiguracyjnej.

Problemy z połączeniem najczęściej wynikają z domowej sieci Wi-Fi. To że "nagle" jakieś urządzenie przestaje działać, często wynika z tego, że ogólnie urządzeń Wi-Fi w domu przybywa i z reguły w okolicy 30 urządzeń Wi-Fi zaczynają się dziać cyrki i wylatują losowe urządzenia, albo jakieś konkretne.
Także sprawdź jaki masz model routera? Sprawdź ile masz do niego podłączonych urządzeń na Wi-Fi (na stornie routera da się to zobaczyć)?
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
shalion

Udało się rozwiązać problem.
Okazało się, że winowajcą był ESET Internet Security - wykrył atak zatruwania ARP. (Jakiś czas temu miałem komunikat o zablokowanym urządzeniu i dopiero dziś połączyłem kropki.)
Nie wiem co dokładnie w nim odblokowałem ale po tym zrobiłem restart routera, po czym sterownik połączył się :)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Return to “ZAMEL mSRW-01”