Jeden ze sterowników rolet zbuntował się i przestał łączyć się z Wi-Fi.
Od ponad 2 lat wszystko działało poprawnie. Z innymi sterownikami nie mam problemów.
Zielona dioda mruga. Próbowałem łączyć się do innych sieci
Nic nie pomaga. Sieć jest na 2,4 GHz
ZAMEL mSRW-01 nie łączy z WiFi
-
shalion
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by shalion on Thu Feb 26, 2026 8:27 pm, edited 3 times in total.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Spróbuj połączyć go do hotspota na telefonie i jeśli wtedy nie zadziała, to po kilku minutach przełącz go w tryb cfg i wrzuć zdjęcie ze strony konfiguracyjnej.shalion wrote: Wed Feb 25, 2026 3:20 pm Jeden ze sterowników rolet zbuntował się i przestał łączyć się z Wi-Fi.
Od ponad 2 lat wszystko działało poprawnie. Z innymi sterownikami nie mam problemów.
Zielona dioda mruga. Próbowałem łączyć się do innych sieci i hotspota.
Nic nie pomaga. Sieć jest na 2,4 GHz
Problemy z połączeniem najczęściej wynikają z domowej sieci Wi-Fi. To że "nagle" jakieś urządzenie przestaje działać, często wynika z tego, że ogólnie urządzeń Wi-Fi w domu przybywa i z reguły w okolicy 30 urządzeń Wi-Fi zaczynają się dziać cyrki i wylatują losowe urządzenia, albo jakieś konkretne.
Także sprawdź jaki masz model routera? Sprawdź ile masz do niego podłączonych urządzeń na Wi-Fi (na stornie routera da się to zobaczyć)?
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
shalion
Udało się rozwiązać problem.
Okazało się, że winowajcą był ESET Internet Security - wykrył atak zatruwania ARP. (Jakiś czas temu miałem komunikat o zablokowanym urządzeniu i dopiero dziś połączyłem kropki.)
Nie wiem co dokładnie w nim odblokowałem ale po tym zrobiłem restart routera, po czym sterownik połączył się
Okazało się, że winowajcą był ESET Internet Security - wykrył atak zatruwania ARP. (Jakiś czas temu miałem komunikat o zablokowanym urządzeniu i dopiero dziś połączyłem kropki.)
Nie wiem co dokładnie w nim odblokowałem ale po tym zrobiłem restart routera, po czym sterownik połączył się
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.