Cześć.
Wgrałem firmware SUPLA do Shelly Plus 2PM. W chmurze ustawiłem sterowanie roletą i zaimportowałem konfigurację z Tasmoty – działa poprawnie.
Czy da się skonfigurować ten moduł tak, aby sterowanie roletą działało lokalnie z przycisków (local button control) bez połączenia z chmurą SUPLA? Myślałem ze to bedzie prosta operacja...
Shelly Plus 2PM Roleta
-
johnx
Hej tak wlasnie zrobiłem przyciski juz ustawiałem na milion sposobów w GUI i lokalnie po prostu nie ruszyly. Tylko z Chmurą.
-
johnx
Problem rozwiązany. Sama podpowiedź że nie powinno tak być juz mi wystarczyła. Problem był taki ze w GUI zaznaczone tez miałem Wyzwalacze Akcji. Zaznaczyłem tylko Przekazniki Przyciski i Rolety, zrbobiłem na nowo Flash i wszystko zaczeło działać. Dzięki za Oddzew!
robertklepacki94 wrote: Mon Mar 16, 2026 6:59 am Problemem napewno nie były wyzwalacze akcji.
Miałeś coś źle ustawione lub nie skonfigurowane.
... chyba, że kolega sam podmienił domyślne działanie przycisków w AT (wyzwalaczach akcji). Nie piszę tego do Ciebie - Robercie - bo o tym wiesz, a do autora wątku, żeby miał świadomość, czym ewentualnie mógł "zepsuć" działanie przycisków.