Witam,
Poszukuje jakiejś podpowiedzi bo nie wiem co może być przyczyną. Zamontowałem suple ROW-04m na hali, która załącza 16 naswietlaczy (podzielonych na 4 obwody). Uruchomienie świateł zrobiłem poprzez cztery styczniki jednofazowe, ponieważ supla nie wytrzymałaby obciążenia. Przy obecnym podłączeniu, jeden kanał supli podaje napięcie na cewkę stycznika a poprzez styki robocze danego stycznika załącza się obwód, najprostszy możliwy sposób załączania oświetlenia. Pojawił sie problem, ponieważ supla co jakiś czas, w losowych momentach i odstępach czasu dosłownie na ułamek sekundy wyłącza i załącza ponownie jeden kanał przez co mruga światło. Dzieje się tak tylko i wyłącznie na jednym kanale. Sprawdzałem instalację kilkukrotnie z myślą o niedociśniętych zaciskach ale nie ma takiej możliwości, ktoś spotkał się z czymś takim? Planuje przepiąć ten obwód pod inny kanał żeby cokolwiek wyeliminować, ktoś spotkał się wcześniej z czymś takim? Proszę o podpowiedź
Supla ROW-04M
-
and111
Podobne zgłoszenia pojawiały się na forum.
Np. viewtopic.php?p=170358#p170358
Myślę, że Mirek z Zamel pomoże Ci w diagnozie i w rozwiązaniu problemu.
Np. viewtopic.php?p=170358#p170358
Myślę, że Mirek z Zamel pomoże Ci w diagnozie i w rozwiązaniu problemu.
-
Mirosław F.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 22 times
Problem tego typu pojawił się w kilku egzemplarzach urządzenia i dotyczył wejścia IN3.
Zachęcam, aby urządzenia lub przynajmniej jedno z urządzeń przesłać do mnie.
Zachęcam, aby urządzenia lub przynajmniej jedno z urządzeń przesłać do mnie.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55