Gosund sp111

levy848

Dzień dobry. Zakupiłem nie dawno 2 szt gosunda sp111 z suplą. Odpaliłem je i działały bez zarzutu do momentu podłączenie obciążenia(pompa ciepła, grzałka do zasobnika wody) Rozłączają się co kilka minut. Sa offline przez kilka-kilkanaście minut i znowu sie łączą.
A poniewaz sie na tym nie znam kompletnie to zacząłem czytać i spróbowałem uaktualnić soft. Niestety chyba ucegliłem gniazdko. Rozgłasza nadal swoją sieć wifi. Po podłączeniu sie do niej , nie da się nic zrobić. Nie wraca do ustawień fabrycznych, nie resetuje się- jest w statusie- zainicjowany. Wyrzucić do śmieci czy możecie polecić kogoś kto może wskrzesić to cudo. Może w mojej okolicy? Wysyłanie i odbieranie + usługa to pewnie takie same pieniądze co nowe gniazdo. Jestem z Zielonki koło Warszawy. Mógłbym gdzieś komuś podrzucić:). Dzięki za pomoc.
mmiikk
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

levy848 wrote: Wed May 06, 2026 9:13 am Dzień dobry. Zakupiłem nie dawno 2 szt gosunda sp111 z suplą. Odpaliłem je i działały bez zarzutu do momentu podłączenie obciążenia(pompa ciepła, grzałka do zasobnika wody) Rozłączają się co kilka minut. Sa offline przez kilka-kilkanaście minut i znowu sie łączą.
A poniewaz sie na tym nie znam kompletnie to zacząłem czytać i spróbowałem uaktualnić soft. Niestety chyba ucegliłem gniazdko. Rozgłasza nadal swoją sieć wifi. Po podłączeniu sie do niej , nie da się nic zrobić. Nie wraca do ustawień fabrycznych, nie resetuje się- jest w statusie- zainicjowany. Wyrzucić do śmieci czy możecie polecić kogoś kto może wskrzesić to cudo. Może w mojej okolicy? Wysyłanie i odbieranie + usługa to pewnie takie same pieniądze co nowe gniazdo. Jestem z Zielonki koło Warszawy. Mógłbym gdzieś komuś podrzucić:). Dzięki za pomoc.
NA sto procent da sie ponownie wgrać soft, trzeba wyczyscic przy wgrwaniu zawartośc wczesniejszą.
levy848

Tylko żebym to ja wiedział jak:)
djalex
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

levy848 wrote: Wed May 06, 2026 11:59 am Tylko żebym to ja wiedział jak:)
Poszukaj w internecie (tu na forum też), jest mnóstwo poradników co i jak.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Próbowałeś się kontaktować ze sprzedawcą?

Jeśli będziesz próbował to samemu naprawiać i flashować, to pamiętaj, aby nie podłączać programatora go gniazdka, które jest podłączone do 230 V. Możesz usmażyć sobie komputer i stworzyć zagrożenie dla życia i zdrowia.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
djack2017
Been thanked: 1 time

levy848 wrote: Wed May 06, 2026 9:13 am Odpaliłem je i działały bez zarzutu do momentu podłączenie obciążenia(pompa ciepła, grzałka do zasobnika wody) Rozłączają się co kilka minut.
A jakiej mocy są te odbiorniki - pompa ciepła i grzałka?
george1255
Has thanked: 12 times
Been thanked: 7 times

Czy próbowałeś napisać do sprzedawcy, zgłosić że zakup nie jest zgodny z umową ? Mamy coś takiego jak gwarancja, rękojmia.

Mnie to zawsze zastanawia i śmieszy jednocześnie że ludzie kupują coś w necie, nie działa to zamiast napisać do sprzedawcy, piszą po forach…
levy848

klew wrote: Wed May 06, 2026 1:30 pm Próbowałeś się kontaktować ze sprzedawcą?

Jeśli będziesz próbował to samemu naprawiać i flashować, to pamiętaj, aby nie podłączać programatora go gniazdka, które jest podłączone do 230 V. Możesz usmażyć sobie komputer i stworzyć zagrożenie dla życia i zdrowia.
Już nic nie będę kombinował. Sprzedawca to za dużo powiedziane:). Chłop mi podrzucił dwie sztuki po 10 PLN. Faktury nie brałem.
levy848

george1255 wrote: Wed May 06, 2026 6:58 pm Czy próbowałeś napisać do sprzedawcy, zgłosić że zakup nie jest zgodny z umową ? Mamy coś takiego jak gwarancja, rękojmia.

Mnie to zawsze zastanawia i śmieszy jednocześnie że ludzie kupują coś w necie, nie działa to zamiast napisać do sprzedawcy, piszą po forach…
Cieszę sie niezmiernie , że zmobilizowałem Cię do refleksji i smiechu.(Śmiech to zdrowie).
levy848

djack2017 wrote: Wed May 06, 2026 5:16 pm
levy848 wrote: Wed May 06, 2026 9:13 am Odpaliłem je i działały bez zarzutu do momentu podłączenie obciążenia(pompa ciepła, grzałka do zasobnika wody) Rozłączają się co kilka minut.
A jakiej mocy są te odbiorniki - pompa ciepła i grzałka?
Pompa 2,5 Kw
Grzałka-2KW

Return to “Pomoc”