Row-02m - konfiguracja jako przycisk chwilowy - czy możliwa?

intr

Witam Panowie, niestety nie znam tego sterownika a w manualu nie znalazłem informacji o możliwych stanach pracy. Mam prostą instalacje do nawadniania ogrodu, jest stycznik mocy, który steruję pompą, czasówka i 2 przyciski on/off. Po naciśnięciu przycisku on, pompa startuje i leje wodę albo 15 minut albo do czasu naciśnięcia przycisku off. Chciałem tam dołożyć suplę, którą używam w domu do rolet, żeby nie trzeba było się ruszać do ogrodu a w dalszej perspektywie dołożyć czujnik wilgotności, który będzie decydował o tym, czy podlewać czy nie.

Wstępnie myślałem o row-02m, bo jest na szynę din i jest na niego miejsce. Nie wiem tylko, czy da się to urządzenie skonfigurować do pracy na zasadzie przycisku chwilowego. Może jakieś inne urządzenie. Interesują mnie gotowe sterowniki. Budowa swojego urządzenia nie wchodzi w grę. Brak wiedzy w tym zakresie i chęci aby poświecić czas, który potrzebuje gdzie indziej ;) Zależy mi na supli, ponieważ już funkcjonuje w domu i żona umie ją obsługiwać. Ogród to jej brożka. Są na terenie punkty odbioru wody i możliwość odpalenia pompy z telefonu byłaby bardzo wygodna, przy chodzeniu z wężem.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Możesz ustawić aby przekaźnik załączał się na chwilę, ale nie będziesz miał widocznego stanu pracy pompy w SUPLI i oba wyjścia będą sterowane niezależnie
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:

Return to “ZAMEL ROW-02m”