Witam
Chce aby po godzinie 22 przychodziło mi powiadomienie gdy brama wjazdowa jest otwarta jak to zrobić bo nie mogę tego ogarnąć
Powiadomienie o otwartej bramie wieczorem
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Harmonogram o 22 włączający scenę, która wysyła powielenie.
Użyj szablonów powiadomień aby leciało tylko gdy jest otwarta: viewtopic.php?t=18324
Użyj szablonów powiadomień aby leciało tylko gdy jest otwarta: viewtopic.php?t=18324
Najlepsze suple dla Twojego domu 
@csharnas
Zrób scenę i wpisz dokładnie to co masz na screenie i dokładnie w tym samym miejscu.
Zwróć uwagę co jest oznaczone. Musi być ID twojego czujnika bramy oraz nie wiem jaka logika u Ciebie jest przy bramie otwartej. Jeśli nie zadziała usuń z komendy słowo not.
Do tego zrób harmonogram aby o godzinie 22:00 codziennie uruchamiała się ta scena. Jeśli brama będzie otwarta otrzymasz powiadomienie.
Zrób scenę i wpisz dokładnie to co masz na screenie i dokładnie w tym samym miejscu.
Zwróć uwagę co jest oznaczone. Musi być ID twojego czujnika bramy oraz nie wiem jaka logika u Ciebie jest przy bramie otwartej. Jeśli nie zadziała usuń z komendy słowo not.
Do tego zrób harmonogram aby o godzinie 22:00 codziennie uruchamiała się ta scena. Jeśli brama będzie otwarta otrzymasz powiadomienie.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Skopiuj będzie łatwiej i mniejsze ryzyko literówki. Mogłem od razu...
Code: Select all
{% set ID = 30121 %}
{% if not getChannel(ID).value %}
Brama otwarta
{% else %}
{{ abort() }}
{% endif %}