Linki bezpośrednie
-
maniex36
Witam. Korzystam z linków bezpośrednich, do wczoraj rana było wszystko w porządku. Mam podłączone czujniki temperatury, wilgotności i ciśnienia i wczoraj rano wszystko przestało działać. Może ktoś wie co mogło się stać?
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Wczoraj odnawialiśmy certyfikaty SSL. Nowe zostały wygenerowane w oparciu o klucze eliptyczne, a nie o RSA. Prawdopodobnie starsze SDK z którego korzysta Twój firmware sobie z tym nie radzi. Zamówimy jeszcze raz certyfikaty, z powrotem oparte o RSA i je podmienimy z tym, że potrwa to do 2 dni. Tyle trwa ten proces. Dodam jeszcze, że prędzej czy później przejdziemy na EC co będzie oznaczało, że stare oprogramowanie układowe czytające np. linki przestanie kiedyś działać.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
maniex36
Dziękuję za informację. Więc mam zrobić układ z płytką ESP32 żeby było przyszłościowo
?
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Okazuje się, że zamawianie i generowanie certyfikatów w weekend trwa dużo szybciej. Praktycznie od ręki. Certyfikaty oparte o RSA są już na produkcji. Sprawdź proszę czy linki ponownie działają.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
robertklepacki94
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
Ja korzystam z GG i też od wczoraj miałem błąd odczytu pomimo poprawnie działającego linku, Co ciekawe na srv8 działało wszytko poprawnie a na 78 już nie.
@klew czy na przyszłość wystarczy wgrać nowszą wersję GG z nowszą SD?
@klew czy na przyszłość wystarczy wgrać nowszą wersję GG z nowszą SD?
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
maniex36
Korzystam z GG na esp8266. Linki bezpośrednie działają ponownie, wszystkie wskazania działają. Dzięki.
-
kbc_seba
Hej,pzygmunt wrote: Sat Jul 18, 2026 7:55 am Okazuje się, że zamawianie i generowanie certyfikatów w weekend trwa dużo szybciej. Praktycznie od ręki. Certyfikaty oparte o RSA są już na produkcji. Sprawdź proszę czy linki ponownie działają.
Dzisiaj pisałem z Wami na messengerze.
Czy wystarczy zmiana na ESP32 w celu niereplikowania problemu w przyszłości?
Dzieki
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Ogólnie esp8266 i esp32 powinno działać z tymi certyfikatami.kbc_seba wrote: Sat Jul 18, 2026 9:35 pm
Hej,
Dzisiaj pisałem z Wami na messengerze.
Czy wystarczy zmiana na ESP32 w celu niereplikowania problemu w przyszłości?
Dzieki
Jeśli udało Ci się zebrać logi, gdy urządzenie nie działało, to wrzuć - łatwiej będzie na szybko ocenić co się stało.
Temat jest do sprawdzenia i dopóki go nie sprawdzimy to ciężko coś doradzać.
Najlepsze suple dla Twojego domu