lineamatic p2+sbw01

arecki1338

Podłączyłem sbw01 do napedu. Niby wszystko działa, ale.
W napedzie mam ustawione automatyczne zamykanie bramy po 20sek. Po podłączeniu sbw01 z apki otwieranie dziala, ale jak zayczyna sie automatyczny proces zamykania, brama staje okolo 50cm przed koncem. po uplywie jakiegos czasu otwiera sie na 100% i automatycznie zamyka, tym razem do konca. Nie mam zainstalowanych zadnych kontraktonow. Po zalogowaniu do supli cloud widze 3 pozycje, otwierasnie/zamykanie bramy, czuknik otwarcia, czujnik binarny, ale odłączony. Zdjęcie w załączniku. Gdzie szukac rozwiazania tego problemu, jakies pomysły?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt
Been thanked: 60 times

W Supli masz dostępne 3 przyciski.

1. Otwórz
2. Zamknij
3. Otwórz/Zamknij.

1 i 2 wymagają podłączonego czujnika (może być też kontaktron). System będzie próbował kilka razy osiągnąć cel. Nie działa to prawidłowo bez podłączonego czujnika. W dodatku masz ustawione automatyczne zamykanie przez centralę bramy. Nawet przy podłączonym czujniku Supla zacznie się ścigać z centralą bramy.
3. Działa jak pilot do bramy. Każde naciśnięcie zwykle działa w trybie Krok Po Kroku. Czyli Otwórz, Zatrzymaj, Zamknij, Zatrzymaj.

Jakie masz rozwiązania?

A. Nic nie zmieniasz tylko używać "Otwórz/Zamknij".
B. Dodajesz czujnik otwarcia. Wyłączasz automatyczne zamykanie w centrali na rzecz automatycznego zamykania przez Suplę. Zyskujesz funkcjonalnie 3 przyciski i stan otwarcia w aplikacji. Tu warto zaznaczyć, że w Supli czas automatycznego zamykania jest dłuży. W UI jest 5 minut ale możemy ręcznie zmienić na minutę.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
arecki1338

Dziękuję za sugestie, teraz juz wiem o co w tym chodzi.

Return to “ZAMEL SBW-01”