Witam! Chciałbym użyć ESP-8266 do sterowania oświetlenia składającego się z 5 taśm LED w sumie myślę ze powinno się dać skoro jest RGBWW, wyjść 5 PWM czy ktoś mogł by mi pomóc to zrealizowac. Druga sprawa jest czy jest (będzie, jest w planach, nie będzie) taka funkcje ze wkładam jeden esp8266 do przełącznika podtynkowego drugi gdzieś dalej i ten pierwszy steruje wyjściem drugiego coś jak rozdzielony LightSwitch-x2 (przełączniki osobno i wyjście osobno)
Pozdrawiam Piotrek
dimmer i sterowanie z przełącznika
-
slawek
A możesz jaśniej?
Wiem - święta... ale niewiele kumam z tego co napisałeś.
Chcesz sterować 5 kanałami niezależnie?
RGB to trochę inna bajka... tam masz tylko 1 kanał W który pracuje jako ściemniacz.
Określ dokładniej co potrzebujesz.
Wiem - święta... ale niewiele kumam z tego co napisałeś.
Chcesz sterować 5 kanałami niezależnie?
RGB to trochę inna bajka... tam masz tylko 1 kanał W który pracuje jako ściemniacz.
Określ dokładniej co potrzebujesz.
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
-
p1t3r
Potrzebował bym ze tak powiem WWWWW czyli 5xdimmer w jednym. Teraz mam 5x esp i na każdym dimmer taka prowizorka.
A co do drugiej opcji myślałem o takim zdalnym sterowaniu po wifi zamiast radiolinii elmes która mam to w jednym miejscu 4x input które by sterowało w 2 miejscu 4xrelay ale myślę ze tu może być dużo kombinacji.Teraz mam tablet na ścianie na stale myślałem żeby dać esp i 4x input
A co do drugiej opcji myślałem o takim zdalnym sterowaniu po wifi zamiast radiolinii elmes która mam to w jednym miejscu 4x input które by sterowało w 2 miejscu 4xrelay ale myślę ze tu może być dużo kombinacji.Teraz mam tablet na ścianie na stale myślałem żeby dać esp i 4x input