Nowe wlaczniki Sonoff

effendi

Witam, znalazłem zapowiedz rozpoczęcia sprzedaży nowych włączników Sonoff 2 i 3 przyciskowych.
Szczegóły https://www.banggood.com/SONOFF-T1-1-3- ... mds=search
Pogodynka >>
michael

Ciekawe jak się będą sprawowały, czy dotykając jednego przycisku nie będzie "łapać" drugiego przycisku...
W domu mam zainstalowanych 4 sztuki Sonoff Touch. Po dłuższym użytkowaniu tych wyłączników nie jestem do końca z nich zadowolony.
Przyzwyczaiłem się co prawda do ich "dotykania" bo przy pierwszych próbach nie są one aż tak czułe jak, np. smartfon, ale najgorsze w nich jest zasilanie. Mianowicie po wyłączeniu zasilania, potrafią niektóre z nich nie włączyć się nawet przez 2h. Jedną sztukę mam taką, że wstaje od razu, reszta losowo - nie wiem, może jest tam jakieś zabezpieczenie. Ale jest to uciążliwe bo nie można przez ten czas załączyć światła.

Posiadam również 1 sztukę modułu Zamela ROW-01 i ten działa bezbłędnie. Wstaje za każdym razem przy problemach z siecią, zasilaniem itp. Jest to najlepszy komercyjny moduł z którym nie mam w ogóle problemów.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
shimano73
Been thanked: 1 time

Czy istnieją sonoff'y w wersji podobnej do zamelowej ?
Co do ROW'a mam rowież bardzo dobre zdanie , wstaje pierwszy nawet przed arduino mega i esp-01 na sofcie z arduino
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie

Wezmę udział w Supla Offline Party 2024 :)
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Co do Sonoff Touch.... jak widzielibyście podobne rozwiązanie tylko zamiast dotyku byłyby gesty ? Odpowiednie machanie przed włącznikiem zmieniałoby stan. On/Off/Jaśniej/Ciemniej (ultradźwięki)
SUPLA.... Nareszcie w domu.
michael

Wydaje się ciekawe takie czarowanie przed wyłącznikiem :)
vojtek

Patrząc na wymiary mogą się nie mieścić do puszek fi 60.
elektryk nie saper myli się kilka razy :)
michael

vojtek wrote: Wed Jul 26, 2017 8:35 pm Patrząc na wymiary mogą się nie mieścić do puszek fi 60.
Też to zauważyłem. Ciekawe czy to tylko koncept czy tak to będzie finalnie wyglądać.

Return to “Nowości”