Witam
Właśnie odpaliłem pierwszy aparacik na mega2560. Pierwsze wrażenie super. Pierwsze spostrzeżenie moje to praktycznie identyczne działanie wszystkich otwieraczy. Czy nie można by było napisać że jest to przekaźnik bistabilny (czy inne określenie) i wybierać tylko piktogram? Mi np brakuje żarówki.
Drugi pomysł to czy można by było dorobić wykrywania zbocza opadającego, czy narastającego. Idea światło gaśnie a załączamy przekaźnik w innym miejscu. Brakuje też większych czasów załączenia przekaźnika (np wentylator wyciągowy w łazience).
To na gorąco
Przekaźnik bistabilny, Zbocze opadające
-
shimano73
- Been thanked: 1 time
No ale piktogram żarówki jest . Funkcje ustawiasz we właściwościach kanału.
Przekaźniki bistabilne chyba tez ,jeszcze nie testowałem .
Przekaźniki bistabilne chyba tez ,jeszcze nie testowałem .
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Obsługa wejść w przypadku Arduino leży po stronie kodu głównego, a nie po stronie biblioteki do Supli.
Tak więc sam musisz sobie dorobić unbouncing, reakcję na przerwania itp. Wszystko zalezy co potrzebujesz.
Tak więc sam musisz sobie dorobić unbouncing, reakcję na przerwania itp. Wszystko zalezy co potrzebujesz.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
tprzemko
Jest, ale na zwykłym wyłączniku.shimano73 wrote: Sat Sep 16, 2017 8:19 am No ale piktogram żarówki jest . Funkcje ustawiasz we właściwościach kanału.
Z tymi zboczami trochę się zagalopowałempzygmunt wrote: Sat Sep 16, 2017 8:53 am Obsługa wejść w przypadku Arduino leży po stronie kodu głównego, a nie po stronie biblioteki do Supli.
-
tprzemko
Jeśli wejście będzie na arduno , a wyjście na przekaźniku od Zamela.
Wrócę do tematu jak dostanę przekaźniki ROW.
Wrócę do tematu jak dostanę przekaźniki ROW.