logowanie do aplikacji / jakieś zabezpieczenie

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
zgred

taki pomysł z życia wzięty, mam teraz bramę garażową podłączoną do supli, ktokolwiek biorąc mój telefon do łapki nawet przez przypadek może mi
otworzyć garaż ...
może dobrze by było w kolejnej wersji apki dodać jakiś pin/palec/cokolwiek co ochroniło by przed ciekawskich klikaniem :)
pzygmunt
Been thanked: 59 times

W iPhone mogę dodać autoryzację przez touch id
SUPLA.... Nareszcie w domu.
zgred

osobiście używam androida :) fajnie było by mieć opcję do załączenia jakiegoś zabezpieczenia, żeby nie być w stresie jak na urlopie dziecko weźmie telefon bo będzie chciało pograć :)
pzygmunt
Been thanked: 59 times

PIN do całej aplikacji czy do poszczególnych funkcji ?
SUPLA.... Nareszcie w domu.
zgred

wydaje mi się, że do całej aplikacji ... przypadkowe załączenie światła w salonie może nie jest tak niebezpieczne jak otwarcie garażu, ale szkoda kasy :) poza tym jeśli pinem była by chroniona jedna funkcja to ok, ale jeśli już np dwie albo więcej to już lepiej raz wpisać i mieć dostęp do apki.
tak w ogóle to wydaje mi się, że to mogło by być parametryzowane w ustawieniach, bo część użytkowników albo nie będzie chciała takiego pinu, albo będzie miała tylko wewnętrzne instalacje bez dostępu "na urlopie" i też może uważać, że niepotrzebne
maghost

pzygmunt wrote:W iPhone mogę dodać autoryzację przez touch id
Super pomysł!

Return to “Pomysły i koncepcje”