Zawieszanie się modułu - szukam przyczyn

Sterownik rolet
jerzy

Zakupiłem i zainstalowałem w moim domu moduł sterowania roletami typu SRW-01 z zamiarem jego przetestowania i ewentualnej rozbudowy systemu o dalsze moduły. Moduł użytkuję dopiero dwa dni, ale jestem z niego średnio zadowolony. Przy obsłudze ze smartfona wszystko bardzo często się "zawiesza" i brak jest jakiejkolwiek reakcji na próby sterowania roletą. Tak samo dzieje się przy obsłudze ręcznej. Na szczęście po chwilowej przerwie w korzystaniu z systemu wszystko wraca do funkcjonalności (ale na jakieś 2 lub 3 wydane komendy po czym znowu się zawiesza).
Nie wiem czy dobrze zaobserwowałem, ale wydaje mi się, duży wpływ na działanie modułu ma czas naciskania na przyciski ręczne - zbyt krótki i zbyt długi czas naciskania powoduje zawieszanie się układu. Ale jaki jest właściwy ten czas - takich informacji w instrukcji nie znalazłem (a może to nie jest aż tak istotne istotne?).
Czy jest jakaś przyczyna takiego zawieszania się modułu?
Proszę o pomoc, bo moja rodzina się denerwuje i każą mi zdemontować moduł. Tego bym nie chciał.
Z poważaniem: Jerzy
pzygmunt

Nie powinno być takiego efektu. Zamel pewnie się skontaktuje aby ustalić co jest przyczyną i rozwiązać ten problem.
pzygmunt

jerzy

Dzień dobry

Bardzo dziękuję za cenną wskazówkę.
Już myślałem, że to ja pobłądziłem.

Zgodnie z informacjami zawartymi w przesłanym mi odnośniku przesłałem wiadomość do "ernest" memberlist.php?mode=viewprofile&u=265

Napisał też do mnie "miroph" memberlist.php?mode=viewprofile&u=1136 - jemu też przesłałem swoje dane.

Poinformuję na forum jak problem został rozwiązany
jerzy

Dzisiaj otrzymałem od firmy ZAMEL nowy egzemplarz modułu SRW-01. Podłączyłem, skonfigurowałem no i wszystko jest ok. Moduł działa śpiewająco.

Wielki szacunek dla Panów z firmy ZAMEL - błyskawicznie zdiagnozowali przyczynę problemów, a jeszcze szybciej wymienili moduł na sprawny. Mistrzostwo świata.

Jutro odsyłam poprzedni egzemplarz.
Jeszcze raz dziękuję za pomoc koledze "pzygmunt".
jerzy

Potrzebuję jeszcze trzech modłów do rolet. I teraz naszły mnie wątpliwości - a jeśli u dystrybutorów zalegają jeszcze moduły z tej feralnej serii ??
Znowu kłopot i nerwówka ?. A może producent wycofał już z obrotu wadliwe egzemplarze ?
pzygmunt

jerzy wrote: Thu Dec 07, 2017 9:30 pm Potrzebuję jeszcze trzech modłów do rolet. I teraz naszły mnie wątpliwości - a jeśli u dystrybutorów zalegają jeszcze moduły z tej feralnej serii ??
Znowu kłopot i nerwówka ?. A może producent wycofał już z obrotu wadliwe egzemplarze ?
Napisz do @Ernest
Ernest

pzygmunt wrote: Fri Dec 08, 2017 8:58 am
jerzy wrote: Thu Dec 07, 2017 9:30 pm Potrzebuję jeszcze trzech modłów do rolet. I teraz naszły mnie wątpliwości - a jeśli u dystrybutorów zalegają jeszcze moduły z tej feralnej serii ??
Napisz do @Ernest
Już działamy ....

Return to “ZAMEL SRW-01”