Panel ścienny Supla voice

maffiu

Jako że wynalazek już na ukończeniu postanowiłem się podzielić kilkoma zdjęciami
-głównym założeniem było wykorzystanie nie używanego telefonu dorobienie do niego wzmacniacza dźwięku i kilku mikrofonów aby można było podłączyć mniejsze panele zbierające komendy i podające odpowiedzi w każdym z pomieszczeń (inwigilacja Google po całości ;p)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by maffiu on Wed Dec 27, 2017 5:41 pm, edited 1 time in total.
maffiu

podgląd budowy
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
maffiu

podglad budowy 2
michael

Haha ;) też takie cudo mam w fazie budowy 8-)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
nowy1

łatwiej jest kupić głośnik BT z mikrofonem :)
Espablo

nowy1 wrote: Thu Dec 28, 2017 9:22 am łatwiej jest kupić głośnik BT z mikrofonem :)
Ale za to przyjemności tworzenia samemu nie ma ;)
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
maffiu

Espablo wrote: Thu Dec 28, 2017 1:42 pm
nowy1 wrote: Thu Dec 28, 2017 9:22 am łatwiej jest kupić głośnik BT z mikrofonem :)
Ale za to przyjemności tworzenia samemu nie ma ;)
racja
poza tym
głośnik z bluetooth ma opóźnienie zostaje wybudzony dopiero przy podaniu dźwięku przez co lubi urwać słowo testowałem 2 sztuki było różnie
do Głośnika BT nie podłącze 5 mikrofonów i 5 głośników a o to chodziło bo jak pisałem ten telfon to szrot i ta funkcja jest najambitniejsza jaka może pełnić
a ten wzmacniacz to nic innego jak moduł do głośnika BT (ale jego nie polecam jakość produktu jest słaba)
Gucio2607.

Kolego podaj prosze szczegóły jak to masz zrobione tj.jakie komponenty i jak to masz podłączone
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
maffiu

Gucio2607. wrote: Mon Jan 08, 2018 4:18 pm Kolego podaj prosze szczegóły jak to masz zrobione tj.jakie komponenty i jak to masz podłączone
zasilanie -zasilacz 12v 3,5A
wzmacnicz - https://pl.aliexpress.com/item/TDA7492- ... 0.0.YhGXuY

(nie polecam go bo trzeszczy wiec bede wymianiał na jakis inny )

mikrofony - https://pl.aliexpress.com/item/5pcs-lot ... 0.0.YhGXuY

przetwornica stepdown- https://pl.aliexpress.com/item/New-Mini ... 0.0.YhGXuY

do tego wtyczka micro usb do lutowania
i wtyk jack 3,5 4pin
głosniczki miałem z jakiejs rozbiórki
obudowa kilka listewek kawałek płyty hdf materiału i szkło lakierowane

schemat podłączenia jest bardzo prosty zasilacz 12v zasila wzmacniacz i przetwornice a na niej ustawione z 12v na 5v i to zasila telefon przez micro usb
wtyka jack jest wpięty do telefonu a kabelki wyjściowy dźwięku jest wyprowadzone na wzmacniacz a wejściowy podłączony mikrofon
Gucio2607.

I jak Ci to działa? Mozesz z kazdego pomieszczenia nie podnoszac sie z kanapy ani trzymajac telefon w rece sterowac głosowo?
U mnie juz sonoff, wzmacniacz i glosniki zamontowane i zastanawiam sie wlasnie nad mikrofonami.
Mikrofony masz podłączone rownolegle do wtyku jack?
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO

Return to “Projekty użytkowników”