sonoff th16 jak ustawić temperature

ebpb2010

Witam wygrałem sobie do sonoff th16 suple i nie potrafię sobie Dac rady.Problem w tym że widzę wyłącznik i temperaturę osobno.jak mogę ustawić ten wyłącznik że by mi działał przy podaniu temperatur.mam to teraz jako zwykły wyłącznik,I wskaźnik tylko temperatury.w sonoff dało się to ustawić do temperatur lub wilgotności.prosze o odpowiedź.
kris.gie
Has thanked: 1 time

Musisz skorzystać ze skryptów:
https://supla.fracz.com
Tam masz termostat
ebpb2010

Dzieki bardzo ale nie chce mi to działac jest mozliwosc powrócenia do orginalnego softu.Temperatury da sie wpisac ale wyłacznik nie chce zadziałac
michael

ebpb2010 wrote: Fri Dec 29, 2017 12:18 pm Dzieki bardzo ale nie chce mi to działac jest mozliwosc powrócenia do orginalnego softu.Temperatury da sie wpisac ale wyłacznik nie chce zadziałac
Nie poddawaj się... podejrzewam, że chciałbyś to ustawiać z poziomu aplikacji. Tutaj jest inna logika.
Aplikacja jest dla użytkownika. Cloud dla Administratora.
Opisz po kolei co robisz, a pomożemy Ci przejść tą ścieżkę.

Na początek uruchom na cloud.supla.org API, a potem zarejestruj się na supla.fracz.com i tam postępuj zgodnie z instrukcją.

Powrót do oryginalnego oprogramowania sonoffa jest możliwy jeżeli uprzednio zgrałeś sobie z niego firmware ponieważ jest on napisany pod konkretny egzemplarz. Z drugiej strony odpuść sobie ten chiński soft bo jest do bani, bardzo niestabilny i wcale tak pięknie nie działa jakby się mogło wydawać :)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ebpb2010

Tak wiec mam dodane urzadzenie do mojej chmury
1.wchodze w zakładke Termostaty
2.ustalam pomieszczenie
3.wybieram th16 z termometrem
4.urzadzenie grzejace klikam dodaj momieszczenie
5.wchodze w zakładke profile nadaje nazwe i wyswietla mi sie zakres temperatury grzania
i teraz tak urzadzenie wyłaczone i termometr pokazuje 26 stopni ustawiam temperature grzania 28 do 30 stopni
dodaje warunek cały tydzien i jak klikam dodaj warunek załancza sie sonoff.nic nie reaguje na zadne temperatury.Powiedzcie co robie nie tak.
Supla jest fajna ale troszke skomplikowana,moze jeszcze nie poznałem jej.
byniom
Been thanked: 1 time

Miałeś wyłączony moduł w czasie ustawiania termostatu więc nie widzi jak jest , jak ustawisz np. 24st to wtedy się załączy. Gdybyś temperaturę na czujce miał 29st i spadnie poniżej 28 to się włączy
ebpb2010

Niestety tak to mi nie działa.Moze ktos podrzuci jak to zrobic krok po kroku,
ebpb2010

Juz na rózne sposoby probowałem niestety cos chyba jest nie tak z harmonogramu wyłacznik działa poprawnie przez ustawienie temperatur nie chce działac,

Return to “Pomoc”