Przyciski
-
Hej, czy da się do supli podłączyć zwykły, fizyczny przycisk, którym mógłbym wysterować przekaźnik, który też byłby podłączony do supli. Jednocześnie chciałbym też móc zmieniać stan z androida, generalnie tak jak to jest w sonoff. Dodam że chciałbym to zrobić na NodeMcu programowanym przez Arduino IDE.
Last edited by Tomek2525 on Mon Jan 01, 2018 8:45 pm, edited 2 times in total.
-
Oczywiście da się , na Github’ie jest przykład a na forum znajdziesz jak to wszystko uruchomić
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024

-
@shimano73 Który przykład dokładnie? Przepatrzyłem wszystkie dotyczące arduino i nic pasującego nie zauważyłem.
-
Byłby ktoś w stanie podać mi przykład tego do programu na arduino? Nie mogę znaleźć niczego konkretnego.
-
Na szybko , na kolanie , wystrugałem coś takiego. Jeden przycisk monostabilny na GPIO2, zwierany do gnd załączą i wyłącza - GPIO4 na równi z aplikacją. U mnie działa, program należy dostosować do swojego wifi , konta, przydało by się jeszcze poprawić reakcje na przycisk
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie

-
Ok, a mógłbyś jeszcze powiedzieć co mam uzupełnić w funkcji przycisk? Po kliknięciu przekaźniki wpadają w szał
i klikają sobie w nieskończoność, aż do restartu arduino.

-
Dobra działa, zmiana pinu wystarczyła. Ale po zmianie z przycisku, nie zgrywają się wartości. Na androidzie ciągle przeskakują ikony, na scriptach fracza pokazuje że wyłączone, a rzeczywiście jest włączone. Coś da się na to poradzić?