Czytam od kilku dni wszystkie informacje o SUPLA ale jak dla mnie opis dla początkujących w supla jest napisany tak, aby tylko zniechęcić ludzi do wdrożenia się w ten temat. Już miałem machnąć ręką ale może znajdzie się ktoś, kto potrafi opisać proces jak zacząć zabawę z SUPLA.
Mam różne programatory, mam wgraną aplikację supla na komórkę, mam różne moduły ESP8266 i nigdzie nie pisze co dalej. Chciałbym najzwyczajniej w świecie przekazywać na wyjście modułu 8266 sygnał. Jak nacisnę jakiś buton na komórce, to na wyjściu modułu ESP8266 powinien na czas naciśnięcia pojawić się stan log 1 i to wszystko.
Wszędzie pisze o różnych zawiłościach ale jak zacząć, co trzeba zrobić, jaki wsad wgrać, skąd go wziąć, jak to wszystko zgrać, to niby wszyscy wiedzą co się tym na co dzień zajmują. Tylko że nowi też muszą skąś tą wiedzę wziąć. Stąd prośba o jakiś opis dla nowicjuszy w zastosowaniu Supla.
Ja oczywiście nie mam problemów z elektroniką. Zaprojektowałem już kilkaset urządzeń w oparciu o mikroprocesory głownie piszę w ASM ale tu jakoś nie mogę się połapać.
Jak zacząć supla
-
Zybi
-
maffiu
a jak będziesz miał pytania pisz na pewno uzyskasz odpowiedzi
tu nikt nie gryzie