Supla + MEGA 2560 problem

wwpiotr

Witam,

Na początek mam sugestię aby w przykładach dla MEGA 2560 usunąć adres serwer svr1.... aby było analogicznie jak dla loginu i hasła. Wczoraj cały wieczór spędziłem na uruchomieniu bez skutku dopiero po zorientowaniu się że adres jest inny urządzenie zalogowało się.

Testowałem do tej pory dwa przykłady SuplaEthernetShield_RGBW tutaj wszytko działa OK natomiast w SuplaEthernetShield_DallasTemperature stany dla przekaźników są odwrócone, dla włącz jest wyłączone a dla wyłącz jest załączone
nowy1

wwpiotr wrote:Witam,

Na początek mam sugestię aby w przykładach dla MEGA 2560 usunąć adres serwer svr1.... aby było analogicznie jak dla loginu i hasła. Wczoraj cały wieczór spędziłem na uruchomieniu bez skutku dopiero po zorientowaniu się że adres jest inny urządzenie zalogowało się.

Testowałem do tej pory dwa przykłady SuplaEthernetShield_RGBW tutaj wszytko działa OK natomiast w SuplaEthernetShield_DallasTemperature stany dla przekaźników są odwrócone, dla włącz jest wyłączone a dla wyłącz jest załączone

Code: Select all

// CHANNEL0 - RELAY
  SuplaDevice.addRelay(44, true);           // 44 - Pin number where the relay is connected      
                                      // Call SuplaDevice.addRelay(44, true) with an extra "true" parameter 
                                      // to enable "port value inversion"
                                      // where HIGH == LOW, and LOW == HIGH  
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Używasz zapewne modułu przekaźnikowego, który jest sterowany stanem niskim dlatego przy addRelay musisz dodać "true" jak już @nowy1 Ci napisał
SUPLA.... Nareszcie w domu.
wwpiotr

Dziękuję za odpowiedź. Aktualnie tylko dioda włożona do testów :)

Return to “Ogólna dyskusja”