Zamel Srw-01 częsciowe otwieranie rolet nie działa

Sterownik rolet
Pawel84

Witam wszystkich.
Zamontowalem jak narazie na próbę moduł srw-01 do jednej z rolet w domu.
Teoretycznie wszystko działa jak powinno za wyjątkiem częsciowego uchylania rolet ustawionego w harmonogramie.
Czasy otwarcia i zamkniecia rolety wprowadzone. Po wybiciu godziny częsciowego uchylenia roleta otwiera sie całkowicie. Z mojego punktu widzenia problem jest w sterowniku gdyż rolety u mnie w domu do zadziałania potrzebują tylko dostać chwilowy sygnał z wyłącznika sciennego dla danego kierunku ruchu i dalej juz same kontynuują prace chyba że dostaną sygnał z drugiego klawisza od przeciwnego kierunku ruchu wówczas sie zatrzymują. Sterownik prawdopodobnie nie daje sygnału do zatrzymania rolety a jedynie odcina prąd na przewodzie od otwierania którego moja roleta i tak nie potrzebuje gdyż bierze go z innego przewodu zasilanego na stałe.
Jeśli zna ktoś może jakiś sposób jak rozwiazać ten problem prosze o podpowiedź ;)
pzygmunt

Ten sterownik nie będzie potrafił wysterować takiej rolety. On steruje podaniem napięcia bezpośrednio na silnik.
Wyglada to tak jakby pomiędzy był jeszcze jakiś układ sterujący który musisz ominąć.
Jaki to model/producent rolety ?

Return to “ZAMEL SRW-01”