Są sobie 3 szt. SRW01 obok siebie - sterują roletami w salonie. Mam ustawiony harmonogram na częściowe zamykanie rolet 30 minut po zachodzie słońca.
Wszystko działało dobrze przez kilkanaście tygodni...nagle 2 rolety zamykają się cześciowo (czyli prawidłowo) a jedna zamyka sie do końca,
Sprawdziłem w harmonogramach - wszystko jest ok - choć pokazuje komunikat, że nie została akcja wykonana ponieważ urządzenie nie jest dostępne.
Z poziomu clouda urządzenie jest dostępne. Z poziomu aplikacji na androida również ALE po naciśnięciu przycisku zamykania (tego którym można zamykać zależnie od tego jak długo przytrzymamy) roleta zamyka (lub odpowiednio) otwiera się DO KOŃCA. Nie można tego przerwać ponieważ gdy tylko roleta ruszy przycisk w aplikacji dostaję czerwoną kropeczkę...czyli urzadzenie jest niedostępne.
Po zakończeniu ruchu rolety (gdy się całkowicie zamknie lub otworzy) znów pojawia sie zielona kropeczka i niby urządzenie jest dostępne.
Sprawdziłem zasięg WIFI, wszystko jest OK. 3 szt. SRW01 są obok siebie, 2 pozostałe działają.. zrobiłem restart infrastruktury WIFI, wprowadziłem SRW01 w tryb konfiguracji i ponownie skonfigurowałem
i nic nie pomaga, poddaję się

ktoś miał podobny przypadek, macie pomysł co jeszcze zrobić?