Jakie hasła kody do Supla

Post Reply
Patryk125
Posts: 57
Joined: Wed Nov 09, 2016 9:15 am

Mon Nov 21, 2016 5:34 pm

witam, wiem że hasło kod komenda nie wiem jak to zwać na raspberry:
RELAYHFD4 to bramy i furki
RELAYG5LA1A to światło i gniazdo sterowane
2XRELAYG5LA1A to rolety

a jaki na :
- TEMPERATURA?
- CZUJNIKI TYPU CZY BRAMA JEST OTWARTA LUB ZAMKNIĘTA
- SPRZĘT AGD RTV

Chyba że są jakieś inne fajne aktywujące opcje :) dziękuje ślicznie chłopaki :)
User avatar
pzygmunt
Posts: 6857
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon Nov 21, 2016 5:46 pm

THERMOMETERDS18B20
DHT11
DHT22
AM2302
User avatar
pzygmunt
Posts: 6857
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon Nov 21, 2016 5:47 pm

I czujniki:

SENSORNO
SENSORNC
Patryk125
Posts: 57
Joined: Wed Nov 09, 2016 9:15 am

Tue Nov 22, 2016 4:38 pm

ok, dziękuje ale teraz mam mały problem wszedłem w sudo nano /etc/supla-dev/supla.cfg i zamieniłem ostatnie 2 pozycje kanał 4 i 5 z czujników Sensor na RELAYG5LA1A ale nie mogę znaleśc wyprowadzenie aktywujące przekaźnika z pinów od raspberry czemu?
User avatar
pzygmunt
Posts: 6857
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Nov 22, 2016 4:39 pm

Nie rozumiem "nie mogę znaleśc wyprowadzenie aktywujące przekaźnika "
Patryk125
Posts: 57
Joined: Wed Nov 09, 2016 9:15 am

Tue Nov 22, 2016 4:42 pm

każde jedne wyprowadzenie pinów na raspberry idzie mi do danego przekaźnika wykorzystałem ich 4 3 na światło 1 n bramę i dodałem kolejne 4 przekaźniki w tym że żadne wyprowadzenie pinów na raspberry nie odpala mi np. 5 przekaźnik
User avatar
pzygmunt
Posts: 6857
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Nov 22, 2016 4:45 pm

W danym kanale definiuje się jakiego portu GPIO ma używać.

Zapoznaj się z pinout-ami
http://raspi.tv/wp-content/uploads/2014 ... inouts.png
Patryk125
Posts: 57
Joined: Wed Nov 09, 2016 9:15 am

Tue Nov 22, 2016 5:46 pm

Faktycznie, Dziękuje, nie zwróciłem uwagi :) i rozumiem że jak chciałbym dodać ich więcej po prostu w edytorze piszę

channel 6
type=...
gpioi= ....

channel 7
itp
itp zgadza się ?
User avatar
pzygmunt
Posts: 6857
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Nov 22, 2016 7:08 pm

Tak
Patryk125
Posts: 57
Joined: Wed Nov 09, 2016 9:15 am

Wed Nov 23, 2016 9:07 pm

Dziękuje serdecznie :) wielkie dzięki :)
Post Reply