Czujnik wiatru do SRW-01
-
Witam. Szukam prostego rozwiązania do sterowników rolet SRW-01 (28szt) aby sygnał z czujnika wiatru otworzył wszystkie rolety. Proszę o pomoc
-
W obecnej chwili jedynie jakieś Arduino połączone z wiatraczkiem i API.eciksupla wrote: Wed Aug 08, 2018 4:29 am Witam. Szukam prostego rozwiązania do sterowników rolet SRW-01 (28szt) aby sygnał z czujnika wiatru otworzył wszystkie rolety. Proszę o pomoc
-
Czy ktoś znalazł już proste rozwiązanie?
Minęło już trochę czasu, żaluzje fasadowe stały się bardziej popularne więc temat może być częsty.
Minęło już trochę czasu, żaluzje fasadowe stały się bardziej popularne więc temat może być częsty.
-
Ja powiązałem dane swojej stacji pogodowej , konkretnie nasłonecznienie ze sterownikiem bojlera . Jako szczęśliwy posiadacz FV
, wyszedłem z założenia iż jeżeli jest ładne słoneczko min 7000lux (wg mojego bh1750) to można załączyć bojler który był sterowany do tej pory z harmonogramu i załączany w tylko w nocnej taryfie i grzać wodę również w dzień.
Jestem przekonany iż podobnie można by sterować żaluzjami w zależności od prędkości wiatru ze stacji pogodowej , ja nie mam srw , jeszcze
. Gdy tylko się w nie zaopatrzę to zrobię sobie zależność od wiatru i temperatury wewnątrz i na zewnątrz domu aby przymknąć rolety gdy jest za ciepło.

Jestem przekonany iż podobnie można by sterować żaluzjami w zależności od prędkości wiatru ze stacji pogodowej , ja nie mam srw , jeszcze

W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024