Nigdzie na forum nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.
W jaki sposób udostępnić rodzinie dostęp tylko do pewnych urządzeń w domu.
Np. Mam Lokalizację DOM gdzie mam lapmy w sypialni w kuchni oraz bramę wjazdową , chciał bym żonie udostępnić tylko Lampy bez bramy. Utworzyłem dla niej identyfikator dostępu ale tam mogę wybrać tylko lokalizację dom i ma ona wtedy dostęp do bramy a chciał bym aby nie miała dostępu do bramy. Myślałem że jest możliwość wybrania z lokalizacji urządzeń które ona będzie widzieć ale takiej opcji nie widzę.
Domyślam się że powinienem bramę dodać do innej lokalizacji i nie dać dostępu to tej lokalizacji żonie.
Ale gdy już będe miał więcej urządzeń w domu z suplą i np. w Lokalizacji Salon będę miał Oświetlenie główne , ledy i przedłużacz tv i nie chciał bym jej np. udostępnić ledów to takiej opcji wtedy nie będzie bo i tak po wybraniu Lokalizacji Salon ona będzie widzieć salon i wszystkie tam podłączone urządzenia , a miała by widzieć tylko Oświetlenie główne przedłużacz tv. Jest jakaś możliwość po wybraniu lokalizacji wyłączenia dostępu to pewnych urządzeń ?
Udostępnianie Rodzinie
-
wojtas567
Utwórz nową lokalizację np salon, przedpokój, kuchnia itp
i wtedy będziesz mógł udostępnić tylko z jeden pokoju żonie czy dziecku
i wtedy będziesz mógł udostępnić tylko z jeden pokoju żonie czy dziecku
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
Zibi
Witam odświeżam temat mecze się, nie mogę tego ustawić. Jak udostępnić np tylko jedno urządzenie danej osobie?
-
Zibi
Utworzyłem lokalizację ale nie mogę dodać urządzenia.
-
Zibi
I wtedy będę mógł tylko to jedno urządzenie udostępnić?
-
Zibi
Czy jest możliwośc udostępnienia jednego urządzenia z grupy urządzeń np jak z przykładu ze zdj. Próbowałem na różne sposoby i nie mogę.
Z grupy ogród udostępnić tylko bramę.
Z grupy ogród udostępnić tylko bramę.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.