Zrobiłem bramę otwieraną elektrozaczepem, z poziomu telefonu (czas 10s) idealnie się otwiera, lecz chciałbym przycisk (podłączony do tego modułu) który otwierał by tak samo na 10s jak z telefonu a nie tylko na czas trzymania (ikonka nie gra mi znaczenia) czy jest jakiś sposób abym mógł to w ten sposób wysterować ?
Czasowe otwieranie furtki
-
miko1282
- Has thanked: 1 time
Witam, mam problem z modułem oraz softem Multiboard a mianowicie:
Zrobiłem bramę otwieraną elektrozaczepem, z poziomu telefonu (czas 10s) idealnie się otwiera, lecz chciałbym przycisk (podłączony do tego modułu) który otwierał by tak samo na 10s jak z telefonu a nie tylko na czas trzymania (ikonka nie gra mi znaczenia) czy jest jakiś sposób abym mógł to w ten sposób wysterować ?

-
slawek
Jeśli dobrze kombinuję, to powinno się dać ustawić bramę jako staircasetimer i wyzwalać ten kanał płytką BUTTON kolegi @Duch__
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
-
Zybi
Już wszystkie moje kompilacje mają taką możliwość. Dzisiaj zdebugowałem ostatnie błędy w działaniu.
Przycisk może być zdefiniowany jako:
MONOSTABLE
BISTABLE
TIMER
Waśnie przycisk jako TIMER umożliwia sterowanie przekaźnikiem w dowolnym czasie ustawionym w trybie konfiguracji modułu w zakresie od 1 sekundy do 3600 sekund. Ponadto zrobiłem jeszcze tak, że kolejne naciśnięcie przycisku powoduje wyłączenie przekaźnika przed upływem zaprogramowanego czasu.
Jest to idealne uzupełnienie do funkcji "Włącznik schodowy" i kanałów typu GATE.
W sprawie możliwości przetestowania kontakt na priv.