Rapsberry pi w supla cloud

PuteR

Witam czy do używania rapsberry pi jako sterownika wejść i wyjść przez clodua wymagana jest instalacja obrazu na karcie ze strony głównej. Czy jeżeli mam już postawiony system i uruchomionoego clouda na nim można to jakoś dograć?
Piotr61

PuteR wrote: Sun Dec 02, 2018 7:37 pm Witam czy do używania rapsberry pi jako sterownika wejść i wyjść przez clodua wymagana jest instalacja obrazu na karcie ze strony głównej.
Niekoniecznie.
PuteR wrote: Sun Dec 02, 2018 7:37 pm Czy jeżeli mam już postawiony system i uruchomionoego clouda na nim można to jakoś dograć?
Oczywiście - linux to system wielozadaniowy :!: :mrgreen:
Ja np. na "RPi zero W" mam uruchomione jednocześnie: supla-cloud, supla-device, Blynk, Domoticz.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
PuteR

Piotr61 a mógłbyś napisać jak należy to zrobić, nie znam się na linuxie a rapsberry mam od kilku dni.
Piotr61

PuteR wrote: Sun Dec 02, 2018 8:46 pm Piotr61 a mógłbyś napisać jak należy to zrobić, nie znam się na linuxie a rapsberry mam od kilku dni.
Ot skleroza :mrgreen: , a miałem jeszcze wkleić linka do odpowiedniego tematu.
Oto on: viewtopic.php?f=18&t=2980
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Return to “Ogólna dyskusja”