inCan-Easy i siłownik

Pico

Zainstalowalem w nodemcu v3 soft inCan-Easy. Wszytko fajnie działa ale nie mogę sobie poradzić ze sterowaniem siłownika w bramie. W bramie mam siłownik power jack . Dotychczasowo było to sterowane z pilota gdzie zmiana kierunku odbywala się tak że np lewo był zalaczany jeden przekaznik a w prawo wylaczal sie pierwszy a zalaczal drugi. Na ta chwiłe tego sterownika nie ma i chciałbym w to miejsce użyć nodemcu i suplę. Nie wiem jak podpiąc przekaźnik do siłownika bo wybierając moduł bramowy w supli na wyjsciu przekaźnika pojawia się tylko krótki impuls. Gdybym użyl np funkce włacz wyłacz to i tak nie bedzie działac bo potrzebne jest naprzemienne wymuszane przełaczanie przekaźników. Jest jakieś rozwiązanie sterowanie tym siłownikiem ?
[Zmieniłem tytuł - Espablo]
Last edited by Espablo on Sat Dec 29, 2018 8:10 pm, edited 1 time in total.
Reason: Zmieniłem tytuł
Maniek913

Oczywiście
Musisz użyć RolerShuter.
Pico

Nie rozumiem
Mam użyć innego oprogramowania ? W tym które mam nie ma obsugi rolet
Espablo

Pico wrote: Sat Dec 29, 2018 8:18 pm Nie rozumiem
Mam użyć innego oprogramowania ? W tym które mam nie ma obsugi rolet
Jest. Zmieniasz to w MODULE
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
Pico

Ok. Teraz dziala. Dodalem dwa przyciski manualne. Przyciski działają mi tylko gdy trzymam. Jak puszczę to siłownik zatrzymuje się. Zmieniam ustawienia przycisku na monostabilne lub bistabilne ale to nie dziala .

Jest już ok
Wrzucilem nowszą wersjecteraz przyciski są podtrzymywane

Return to “Pomoc”