Witam.
Dodając kanały w Mega2560 (ENC28j60) zauważyłem, że urządzenie nie rejestruje się gdy ma zdefiniowane więcej niż 11 kanałów (0-10).
Nie ma znaczenia jakiego typu są to kanały. Przy próbie rejestracji wypisuje Not connected - log poniżej.
Wygląda to na odrzucenie przez serwer, chyba że oprócz zmiany SUPLA_CHANNELMAXCOUNT muszę zmienić coś jeszcze.
localIP: 192.168.1.77
subnetMask: 255.255.255.0
gatewayIP: 192.168.1.1
dnsServerIP: 192.168.1.1
SuplaDevice initialized
Not connected
Register in progress
Not connected
Register in progress
Not connected
Register in progress
Not connected
Register in progress
Not connected
Register in progress
Będę wdzięczny za pomoc.
Tomek.
Mega 2560 - problem gdy > 11 kanałów
-
Raku2008
Czy poradziłes sobie z ty problemem bo mam to samo?Tomek wrote:Witam.
Dodając kanały w Mega2560 (ENC28j60) zauważyłem, że urządzenie nie rejestruje się gdy ma zdefiniowane więcej niż 11 kanałów (0-10).
Nie ma znaczenia jakiego typu są to kanały. Przy próbie rejestracji wypisuje Not connected - log poniżej.
Wygląda to na odrzucenie przez serwer, chyba że oprócz zmiany SUPLA_CHANNELMAXCOUNT muszę zmienić coś jeszcze.
localIP: 192.168.1.77
subnetMask: 255.255.255.0
gatewayIP: 192.168.1.1
dnsServerIP: 192.168.1.1
SuplaDevice initialized
Not connected
Register in progress
Not connected
Register in progress
Not connected
Register in progress
Not connected
Register in progress
Not connected
Register in progress
Będę wdzięczny za pomoc.
Tomek.
-
Tomek
Nie. To oznaczałoby, że jednak problem leży po stronie serwera. Może wypowie się pzygmunt:)
-
Tomek
Witam.
Ale co mogłoby tą komunikację blokować skoro przy 11 kanałach rejestruje się prawidłowo i we/wy tworzą się po stronie serwera poprawnie, a przy 12 kanałach nie może się Arduino zarejestrować i nie tworzą się żadne we/wy?
Czy można jakoś wyśledzić czy po stronie serwera taka próba logowania jest widoczna, a jeśli tak to kto ją przerywa?
Ale co mogłoby tą komunikację blokować skoro przy 11 kanałach rejestruje się prawidłowo i we/wy tworzą się po stronie serwera poprawnie, a przy 12 kanałach nie może się Arduino zarejestrować i nie tworzą się żadne we/wy?
Czy można jakoś wyśledzić czy po stronie serwera taka próba logowania jest widoczna, a jeśli tak to kto ją przerywa?
-
Raku2008
Udało sie coś ustalić?pzygmunt wrote:Nie pisałeś wcześniej, że z mniejszą liczbą się rejestruje. Przeanalizuję to na swoim Arduino
-
Raku2008
Moze sie zastrasznie niecierpliwie ale udało sie juz cos zdziałac w tym kierunku?pzygmunt wrote:Jeszcze się tym nie zająłem
-
Tomek
Cześć,
Kiedy możemy liczyć na analizę problemu? Z naszej strony nic nie jesteśmy w stanie zrobić, a rozwiązanie może okazać się szybkie i proste w realizacji.
Kiedy możemy liczyć na analizę problemu? Z naszej strony nic nie jesteśmy w stanie zrobić, a rozwiązanie może okazać się szybkie i proste w realizacji.