Witajcie,
Sonoff Basic low voltage z supla sam otwiera mi brame. Kombinowalem z flagami relay bo ponyslalwm ze moze spadki napiecia, ale nie pomoglo. Jak mogę sie jeszcze ratowac???
Z gory dziekuje za info.
Sonoff sam otwiera bramę
-
slawek
Jaki soft?
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
-
slawek
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
-
ENT108
Nie rozumem
jak moge doprecyzowac? Taka jest nazwa pliku w backupie jaki mam od dostawcy.
-
maffiu
W jakim backupie i od jakiego dostawcy ?
A jest tam wgrana Supla ?
A jest tam wgrana Supla ?
Pewnie jest tylko wgrał to ktoś inny - sprzedawca.
Zapodaj nam jakiś screen ze strony konfiguracyjnej. Zamaluj oczywiście swoje dane.
Zapodaj nam jakiś screen ze strony konfiguracyjnej. Zamaluj oczywiście swoje dane.
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
-
ENT108
Prosze, mam nadzieje, ze pomoze.
Zauwazylem tez ze sygnal wifi jest bardzo slaby, zatem wyjalem uklad z puszki na zewnatrz co nieznacznie ale jednak poprawilo zasieg i eleminuje ewentualny problem zaklucen transmisji.
Zauwazylem tez ze sygnal wifi jest bardzo slaby, zatem wyjalem uklad z puszki na zewnatrz co nieznacznie ale jednak poprawilo zasieg i eleminuje ewentualny problem zaklucen transmisji.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
plnuker
Wygląda ze masz zle ustawione, kombinacja przyciski i relay flag na restore_force.
Po co w bramie ma przywracać stan jaki był wcześniej? Skoro sterownik bramy potrzebuje tylko impuls do otwarcia / stopu / zamknięcia
dodatkowo przycisk jako bistabilny po naciśnięciu będzie trzymać stan (tak jak by był cały czas wciśnięty) mono-stabilny po puszczeniu powinien do stanu pierwotnego. W połączeniu z brakiem zasilania, konfiguracja będzie starała przywróć stan przycisku bistabilnego.
ps. dzisiaj to ćwiczyłem ze sterownikiem SV. po odpięciu zasilania i ponownym połączeniu otwierał mi garaż (lub zamykał).
ps2. nie jestem pewien czy oba ustawiłem na mono czy na bi-stabilne
Po co w bramie ma przywracać stan jaki był wcześniej? Skoro sterownik bramy potrzebuje tylko impuls do otwarcia / stopu / zamknięcia
dodatkowo przycisk jako bistabilny po naciśnięciu będzie trzymać stan (tak jak by był cały czas wciśnięty) mono-stabilny po puszczeniu powinien do stanu pierwotnego. W połączeniu z brakiem zasilania, konfiguracja będzie starała przywróć stan przycisku bistabilnego.
ps. dzisiaj to ćwiczyłem ze sterownikiem SV. po odpięciu zasilania i ponownym połączeniu otwierał mi garaż (lub zamykał).
ps2. nie jestem pewien czy oba ustawiłem na mono czy na bi-stabilne