Cześć,
Chciałbym mieć możliwość włączania/wyłączania światła zarówno przełącznikiem ściennym jak i z aplikacji (instalacja oparta na Arduino mega).
W razie braku internetu (brak swojego własnego serwera) chciałbym mieć możliwość zgaszenia/włączania światła.
Podpowiedzcie mi proszę czy się to da rozwiązać i jak to ugryźć. Do włącznika mam oczywiście odprowadzoną skrętkę od Arduino.
Z góry dzięki za podpowiedzi,
Kuba
Arduino-włącznik zewnętrzny światła
-
wojtas567
Przy braku internetu praktycznie każdym modułem, czy to zamela czy innym do którego można podpiąć przycisk nadal można nim sterować.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
Espablo
Muszę dodać sprostowanie. W arduino przy braku internetu lub braku połączenie z supla-cloud nie można sterować przyciskami.pzygmunt wrote: Tue Feb 26, 2019 9:19 pm Arduino bez netu tez możesz sterować jak podłączysz przycisk.
Dotyczy to oficjalnego repozytorium.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu.

-
fadamako
Dzięki za szybkie odpowiedzi.
Jest szansa na przykład takiego przerwania? - może na forum się pojawił ?- nie mogę znaleźć.
Jest szansa na przykład takiego przerwania? - może na forum się pojawił ?- nie mogę znaleźć.
-
fadamako
Przeszukałem głębiej forum i znalazłem kilka tematów które (mam nadzieję) pomogą mi w temacie przerwań.
Dziękuję za wszystkie wskazówki!
Dziękuję za wszystkie wskazówki!