Witam serdecznie.
Jestem zupełnym świeżakiem z " suplą " poznalem się 2 dni temu.
Do tej pory udało mi się zamontować sterownik rolet zamel SRW-01 i uruchomic dzięki myszkowaniu cały dzień po tym zacmym forum sterowanie przez asystenta googla. Jestem zachwycony możliwościami projektu. Postanowiłem iść dalej i zamontować sterowanie suplą w silniku bramy suwanej. :Silnik to Nice Robo 1000"
Pytanie brzmi:
1. Czy sterownik Nice wifi SBP-01 i zamel SBW-01 to KLONY ? różnią się tylko obudową?
Czy są może jakieś różnice i jak tak to który wybrać ?
2. Aktualnie steruję bramą przez pilota nice 1 przycisk krok po kroku ( sterownik podłączony - mała płytka do góry nogami), po podłączeniu supli sterowanie pilotem musi zostać.
3 Teraz ogranicznik otwarcia i zamknięcia bramy steruje mikrostyk na sprężynie wbudowany w silnik, czy można pod niego równolegle podłączyć się do wejść IN1 , IN2 aby aplikacja widziała stan otwarcia bramy? Czy muszę zakładać dodatkowo kontaktron?
Przepraszam jeżeli gdzieś ten temat sie już pojawił i powielam pytania, ale przeszukując forum nie znalazłem na nie odpowiedzi.
pozdr.
Nice wifi SBP-01 i zamel SBW-01
-
baces
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
1. Elektronika się różni. Funkcjonalność póki co taka sama.
2. Nie musisz rezygnować ze zwykłego pilota
3. Jeżeli mikrostyk ma gdzieś wyprowadzenie i pojawia się na nim 24V w zależności od tego czy brama jest zamknięta czy otwarta to raczej możesz go wykorzystać.
viewtopic.php?f=43&t=4357
2. Nie musisz rezygnować ze zwykłego pilota
3. Jeżeli mikrostyk ma gdzieś wyprowadzenie i pojawia się na nim 24V w zależności od tego czy brama jest zamknięta czy otwarta to raczej możesz go wykorzystać.
viewtopic.php?f=43&t=4357
SUPLA.... Nareszcie w domu.