Witam,
mam taki problem wyłącznik podwójny (dwa klawisze) jeden zapala główne światło w łazience, a drugi przy lustrze. Chciałbym zastosować moduł w puszcze gdzie jest ten włącznik zamiast obecnego zastosować podwójny włącznik radiowy i dodatkowo jeszcze jeden włącznik radiowy przy lustrze. Chciałbym oprzeć się na sonoffach, chyba że innej firmy było by to prostsze i bardziej trwałe i lepsze? w Puszkach są wszystkie kable
włącznik świetlikowy radiowo
-
gmikol
Last edited by gmikol on Wed Mar 27, 2019 12:49 pm, edited 1 time in total.
-
gmikol
radiowo musi być suplowo może być jeśli jest taka opcja dodatkowo
-
Benon
Da się to zrobić na 2 szt esp8266 i espeasy, obydwa w trybie standalone i komunikacja wewnętrzna pomiędzy modułami po UDP (moduły dostępne w node list). Rozkazy wysyła się poleceniem "sendTo" https://www.letscontrolit.com/wiki/inde ... nd_Publish Poczytaj o EspEasy.
Ja używam tego jako dodatek do komunikacji pomijając zewnętrzne systemy sterujące, np. u mnie PIR włącza oświetlenie na podwórku.
Ja używam tego jako dodatek do komunikacji pomijając zewnętrzne systemy sterujące, np. u mnie PIR włącza oświetlenie na podwórku.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.