Harmonogramy w supli

Tomlap
Posty: 12
Rejestracja: pt mar 22, 2019 9:47 pm

pn cze 10, 2019 4:43 pm

Witam, przychodzę z pewnym problemem, mianowicie chciałem dzisiaj sobie ustawić harmonogram co do minuty a tutaj zonk ponieważ interwały są ograniczone tylko 5 min. Można coś w tej kwestii poradzić? Bo jak dla mnie wszystkie urządzenia automatyki domowej powinny chodzić co do sekundy a nie do maksymalnie 5 minut :)
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7964
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn cze 10, 2019 5:23 pm

Nakreśl proszę po co harmonogram z tak dużą częstotliwością ?
Tomlap
Posty: 12
Rejestracja: pt mar 22, 2019 9:47 pm

wt cze 11, 2019 9:12 pm

Szkoda mi czasu na pisanie... Również z przykrością stwierdzam że harmonogram w cyklu minutowym jest kosmicznie nie intuicyjny i ma niesamowicie wiele bugów. Przykład sprzed minuty: Próbuję ustawić działanie na konkretną minutę a czas zmienia się o 5 4 minuty do przodu zupełnie bez powodu.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7964
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt cze 11, 2019 9:21 pm

Jeśli szkoda Ci czasu na pisanie to będzie nam trudno Ci pomóc.
Cenimy sobie uwagi użytkowników, a zgłoszenia bug-ów staramy się realizować priorytetowo.
Bez współpracy pewnych rzeczy nie przeskoczymy.
zygzak
Posty: 14
Rejestracja: ndz maja 19, 2019 11:29 am
Lokalizacja: Gdańsk

śr cze 12, 2019 4:39 am

Otwieranie garażu aby wypuścić lub wpuścić psa. Teraz brama musi być otwarta przez 5min. Dodatkowo dobrze by było aby brama garażowa nie otwiera się całkowicie, czyli kolejne kroki z harmonogramu powinny być z dokładnością do np 5 sec
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 899
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

śr cze 12, 2019 5:33 am

A jak będziesz miał problem z dostępem do Internetu (a jak nie Ty, to może być np. chwilowy problem z hostingiem SUPLI, itp.), to pies Ci się zes...a w garażu :? . Podłącz do bramy lokalny programator czasowy i ustaw sobie harmonogram na tym programatorze.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1812
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

śr cze 12, 2019 5:41 am

Tym bardziej że otwieranie bramy bez kontaktu wzrokowego z nią jest niebezpieczne. Nigdy nie wiadomo co/kto wejdzie jej w drogę. A napędy do bram przesuwnych nie ustępują tak łatwo...
zygzak
Posty: 14
Rejestracja: ndz maja 19, 2019 11:29 am
Lokalizacja: Gdańsk

czw cze 13, 2019 11:24 am

Macie jakies sugestie jaki programator czasowy uzyc?
Moze jest jakis FW update do Sonoff Basic/ESP8266, aby dzialal niezaleznie od netu i mial wewnetrzny timer?
vajera
Posty: 179
Rejestracja: śr paź 31, 2018 7:58 am

czw cze 13, 2019 11:49 am

np.:
https://www.castorama.pl/cyfrowy-progra ... 4LEALw_wcB

ESP 8266 słabo radzi sobie z kontrolą czasu - musiałbyś dołożyć moduł RTC - pytanie czy warto?
zygzak
Posty: 14
Rejestracja: ndz maja 19, 2019 11:29 am
Lokalizacja: Gdańsk

czw cze 13, 2019 1:39 pm

Ten programator z Casoramy włącza lub wyłącza zasilanie 220V. Do bramy potrzeba coś co zewrze styki aby otworzyć lub zamknąć bramę
ODPOWIEDZ