Supla Gate module czas załączenia przekaźnika

George2002
Posty: 132
Rejestracja: pn maja 01, 2017 2:00 am

pt cze 28, 2019 12:32 am

Witam,
czy istnieje możliwość dorzucenia krótszego czasu załączenia przekaźnika 0,1s dla supla gate module ? teraz jest od 0,5s do 10s, czy tylko postawienie własnego serwera i grzebanie w kodzie aby zmienić czas na krótszy ?
tomek98
Posty: 70
Rejestracja: pn maja 20, 2019 3:35 pm

pt cze 28, 2019 5:33 am

Tak z ciekawości, do czego Ci to ma posłużyć? Bo na taki czas moduł bramowy może nie zareagować.
Pozdrawiam,
Tomek
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 893
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

pt cze 28, 2019 5:53 am

Powiem więcej - przekaźnik może nie zareagować przy takim czasie.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
tomek98
Posty: 70
Rejestracja: pn maja 20, 2019 3:35 pm

pt cze 28, 2019 10:47 am

Robert Błaszczak pisze:
pt cze 28, 2019 5:53 am
Powiem więcej - przekaźnik może nie zareagować przy takim czasie.
Napewno przekaźnik elektromagnetyczny ale SSR powinny bez problemu.
Pozdrawiam,
Tomek
George2002
Posty: 132
Rejestracja: pn maja 01, 2017 2:00 am

pn sie 05, 2019 8:01 am

Wykorzystuję gate module do sterowania ściemniacze LED i czas krótszy od 0,2s włącza wyłącza a dłuższy niż 0,5s rozjaśnia lub ściemnia a chciałbym mieć możliwość włączania/wyłączania także pytanie dalej do Zbigniewa aktualne a raczej prośba o dodanie so serwera supli 0,1s impuls bo to 10min a dla Mnie i innych zbawienne :)
maly_13
Posty: 58
Rejestracja: pt paź 28, 2016 3:55 am
Lokalizacja: Wlkp.

pn sie 05, 2019 8:43 am

al po co ssr przecież tam jest niski prąd na impulsach wystarczy pc817 ale żeby to potwierdzić potrzebne więcej informacji
w użyciu: supla, nettemp...
George2002
Posty: 132
Rejestracja: pn maja 01, 2017 2:00 am

pn sie 05, 2019 2:04 pm

maly_13 pisze:
pn sie 05, 2019 8:43 am
al po co ssr przecież tam jest niski prąd na impulsach wystarczy pc817 ale żeby to potwierdzić potrzebne więcej informacji
Ja steruje bezpośrednio z esp8266 sygnałem tylko jest za długi i tu prośba do twórcy o dodanie 0,1s :)
ODPOWIEDZ