Witam,
postawiłem własny serwer na dockerze oraz zakupiłem urządzenie MEW-01 (miernik energii).
Zauważyłem, że po skonfigurowaniu urządzenia (podaniu SSID, password, mail oraz adresu serwera) urządzenia pojawia się w panelu na cloudzie lecz nie wysyła danych do aplikacji do czasu aż nie zmienię mu funkcji z "None" na "Electricity Meter", czy jest możliwość alby do działo się automatycznie?
PS. czy jest możliwość również automatycznego aktywowania telefonu, rejestracji oraz przypisywania lokalizacji dla urządzenia?
A może z poziomu biblioteki aplikacji Android/iOS jest możliwość takich ustawień? (Przeglądałem kod lecz niestety nie znalazłem nic).
Pozdrawiam,
Muniek
Własny serwer - automatyczne ustawianie domyślnej funkcji urządzenia
-
Muniek
Dostałem zadanie rozeznania się w temacie przed podjęciem decyzji o implementacji rozwiązania Supla na większą skalę.
Zależy nam aby użytkownik nie miał potrzeby wchodzenia do przeglądarki aby skonfigurować urządzenie, wszystko powinna załatwiać aplikacja mobilna.
Pozdrawiam,
Muniek
Zależy nam aby użytkownik nie miał potrzeby wchodzenia do przeglądarki aby skonfigurować urządzenie, wszystko powinna załatwiać aplikacja mobilna.
Pozdrawiam,
Muniek
iOS Developer
-
Muniek
Chciałem ustawić channel przez REST'a.
Próbowałem wysyłać dane w body takie jakie "podsłuchałem" przez inspektora w Firefoxie oraz w sposób przedstawiony w Swaggerze, ale zawsze dostaje ten sam błąd:
nie ważne co dam w body, błąd zawsze jest ten sam, dziwne bo błąd sugeruje ze robie PATCH'a a nie PUT'a
W cURL, request wygląda następująco:
Próbowałem wysyłać dane w body takie jakie "podsłuchałem" przez inspektora w Firefoxie oraz w sposób przedstawiony w Swaggerze, ale zawsze dostaje ten sam błąd:
Code: Select all
"status": 400, "message": "Cannot execute the requested action SET_RGBW_PARAMETERS on function ELECTRICITYMETER."W cURL, request wygląda następująco:
Code: Select all
curl -X PUT -H 'Accept: application/json'
-H "Authorization: Bearer NmFlMmZmM2ZkNTU3OTE3ODk2MDY5Mjk3NDgyNWI5NmY2MWNkODgzNTVkNWU0MjM5YjIxMDI0MjFlYTkxMjZhOA.aHR0cHM6Ly8xOTIuMTY4LjEuMjA="
https://192.168.1.20/api/channels/11
-d '{"id":11,"channelNumber":0,"caption":"","param1":0,"param2":0,"param3":0,"textParam1":null,"textParam2":null,"textParam3":null,"altIcon":0,"hidden":false,"flags":0,"inheritedLocation":false,"iodeviceId":11,"locationId":4,"functionId":0,"userIconId":null,"typeId":5000,"relationsCount":{"directLinks":0,"schedules":0,"channelGroups":0},"enabled":true,"state":{}}'iOS Developer
-
Muniek
Znalazłem błąd, brakowało header'a:
"X-Accept-Version": "2.3.0"
Zostawie temat, może ktoś też będzie miał taki problem
"X-Accept-Version": "2.3.0"
Zostawie temat, może ktoś też będzie miał taki problem
iOS Developer