Witam,
zaczynam zabawę z suplą.
Na razie kupiłem jeden sonoff, aby zobaczyć, jak wygląda aplikacja itp. Wgrałem suplę, działa bardzo dobrze.
Będę montował 11 przekaźników do rolet SRW-01, ale chciałbym sterować też nimi centralnie przyciskiem na ścianie.
Myślałem nad takim rozwiązaniem: kupić sonoff, który ma dwa wejścia na przyciski. Kupić łącznik podwójny dzwonkowy, ale teraz rodzi się pytanie. Czy będę w stanie to jakoś skonfigurować, aby naciśnięcie przycisku podłączonego do portu 1 powodowało zamknięcie rolet w całym domu, a przycisku do portu 2 otwarcie wszytkich rolet? Czytałem tez o supla button, ale nie znalazłem takiego krok po kroku, jaki soft wgrać oraz jak go skonfigurować.
Sterowanie zdalne przyciskiem
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Na razie można to zrobić tylko poprzez wgranie softu na przycisk, który wywołuje linki bezpośrednie.
Natomiast niedługo będzie wsparcie dla "action trigger", który będzie mógł realizować podobne zadanie, ale bez pomocy linków bezpośrednich.
Tutaj więcej info viewtopic.php?f=17&t=5850
Natomiast niedługo będzie wsparcie dla "action trigger", który będzie mógł realizować podobne zadanie, ale bez pomocy linków bezpośrednich.
Tutaj więcej info viewtopic.php?f=17&t=5850
Najlepsze suple dla Twojego domu