Zamykam temat, bo SuplaImpulseCounter został przepisany w nowej wersji biblioteki. Więcej szczegółów i kontynuacja wątku tutaj: viewtopic.php?f=61&t=7163
[/EDIT]
Hej
Jeśli ktoś ma ochotę, to udostępniam mój wariant biblioteki na Arduino. Jak na razie pracuję tylko na klonie Arduino Mega.
Zmiany względem orginalnej biblioteki:
- licznik impulsów (dorzuciłem przykład)
- zmieniłem implementację czujników DHT (można po prostu dodawać kilka czujników bez żadnej dodatkowej implementacji) - niestety na chwilę obecną przez tą zmianę jest zawsze wymagana biblioteka DHT
- w czujnika DHT dodałem ignorowanie błędnych odczytów (dopiero trzy błędne odczyty spowodują wyświetlenie braku pomiaru) - dzięki temu nie ma dziur w wykresach na cloudzie
- poprawa błędnego pierwszego odczytu temepratury z DHT zaraz po restarcie urządzenia
- kilka drobnych optymalizacji w bibliotece, dzięki którym wszystko działa bez problemu przy kilku czujnikach (DHT, Dallas) - wcześniej odczyty działały na maks 2-3 czujnikach
Licznik zapisuje stan do pamięciu EEPROM (gdzieś na 512 bajcie) raz na 15 min. Robi 3 kopie i dodaje sumę kontrolną, więc powinno to trochę pochodzić zanim pamięć padnie
![Wink ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
https://github.com/klew/arduino