Witam szanowne grono zsuplowanych.
Chodzi mi po głowie zrobienie modułu obsługującego 2 rolety oraz włącznika dwukanałowego! Dlaczego?
Wyszło to w praniu gdyż mam 3 puszki koło siebie w dwóch mam miejsce na sterowniki do rolet a w trzeciej włącznik światła w ogrodzie (2 kanały). Jako, że można to próbować ogarnąć zamelem czy też inCanem plus jakiś sonoff toteż zapewne pojawi się problem zbyt bliskiego umieszczenie koło siebie aż 3 ESP'ków. Chodzi mi po głowie zrobienie to na wemosie w taki sposób żeby po pierwsze jeden moduł obsłużył te 3 funkcje a po drugie w miarę możliwości weszło to do tych 3 puszek. Jako, że jestem dość początkującym ale nie do końca zielony zwracam się do Was z pytaniem. Czy jakiś istniejący soft jest w stanie to obsłużyć czy raczej trzeba sobie samemu pogrzebać w kodzie i próbować to ogarnąć. Będę wdzięczy za wszelkie sugestie w tym temacie.
z góry dziękuję.
SzymaneK
Dwie rolety i włącznik dwukanałowy
-
Gucio2607.
Śmiało pakuj zamela. Montowałem ostatnio 3xROW 02 i 1xROW 01 w poczwórnej puszce pod łącznikami LIVOLO. Łącznie 7 kanałów i działa od dwóch tygodni bez żadnego problemu
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
-
SzymaneK
Ok dobre wieści a powiedz mi jak połączyłeś łączniki livolo z zamelem? Ja na tę chwilę też mam livolo.
-
Gucio2607.
Muszą być włączniki impulsowe
Zainstalowane: