NIe wiem jak podłączyć pod suple elektrozaczep bramki wejściowej który obecnie sterowany jest wideobramofonem Orno który obsługuje również otwieranie bramy. O ile otwieranie bramy to żaden problem to z bramką nie mam już zielonego pojęcia jak to zrobić
Sterowanie elektrozaczepem furtki ?
-
Bernas
Witam. Jak zwykle potrzebuje waszej nieocenionej pomocy.
NIe wiem jak podłączyć pod suple elektrozaczep bramki wejściowej który obecnie sterowany jest wideobramofonem Orno który obsługuje również otwieranie bramy. O ile otwieranie bramy to żaden problem to z bramką nie mam już zielonego pojęcia jak to zrobić
Zamykasz obwód przez przekaźnik, podpinasz równolegle.
Daj najlepiej jakieś zdjęcia styków albo jakiś model tego videobramofonu, żeby nie wróżyć z fusów.
Napisz jeszcze czym chcesz realizować funkcjonalność po stronie SUPLI?
Daj najlepiej jakieś zdjęcia styków albo jakiś model tego videobramofonu, żeby nie wróżyć z fusów.
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
-
Bernas
Orno Arcus Memo tak się nazywa urządzenie . Co do urządzenia pod Supla za sugeruję się propozycja jak na razie nic jeszcze nie nabyłemlesny8 wrote: Tue Nov 19, 2019 9:40 pm Zamykasz obwód przez przekaźnik, podpinasz równolegle.
-
shimano73
- Been thanked: 1 time
Wydaje mi się że będzie problem z podłączeniem , czy jest możliwe otwarcie furtki bez nawiązania połączenia ? Jesli nie to podpinanie się do niego nie ma sensu. Należało by użyć np sbw-01 lub sbw-02 z dodatkowym zasilaczem i podłączyć się równolegle z elektrozaczepem , ale tak aby napięcie z domofonu nie szło do na sbw i odwrotnieBernas wrote: Tue Nov 19, 2019 10:32 pmOrno Arcus Memo tak się nazywa urządzenie . Co do urządzenia pod Supla za sugeruję się propozycja jak na razie nic jeszcze nie nabyłemlesny8 wrote: Tue Nov 19, 2019 9:40 pm Zamykasz obwód przez przekaźnik, podpinasz równolegle.
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024